Når Spotify ikkje heng med

Share

I kveld skjedde det igjen: Spotify kom ikkje med musikken eg ville spele. Det er jo litt dumt å basere seg på noko som bare fungerer delvis, men det skjedde i kveld.

Fyrst var det problem då eg skulle finne songar til songtimen, fleire av dei kom svært seint. Men verre vart det då tida kom for Postludium, der eg hadde tenkt å bruke trompet og orgel-stykke frå spotify. Eg måtte gje opp. I staden fann eg ei plate med trombone og orgel: The art of the trombone med Alain Trudel på trombone og Patrick Wedd, orgel, dei er to kanadiske musikarar, og innspelinga var gjort i Saint-Viateur Church, Outremont, Quebec på eit Casavant-orgel frå 1913, restaurert i 1991 av Guibault Therien.

Første stykket var av Gustav Holst: Duet for trombone and organ. Stykket vart uroppført i 1895, ikkje av Gustav Holst sjølv, som var ein dyktig trombonespelar, men av ein amatørtrombonist og med far hans, Adolf von Holst ved orgelet. Det er eit ungdomsverk, han var bare 21 år då det vart urframført. Seinare fekk musikken til Gustav Holst litt annan farge.

Det andre stykket i kveldens Postludium var Bernhard Krol, fødd 1920, sitt stykke Sinfonia sacra “Jesu, meine Freude”. Krol var det meste av si karriere profesjonell hornist i Tyskland, men i 1979 vart han komponist på heiltid. Det er ein artikkel om han på tysk wikipedia, sjå http://de.wikipedia.org/wiki/Bernhard_Krol

Han har særleg laga musikk for kyrkjebruk. Ein stor del av hans 180 opusnummer er kyrkjemusikk, han har komponert verk for orgel, kor, messer og kammermusikk. I 2007 vart han av pave Benedikt 16. utnemnd til kommandør med stjerne av Silvesterordenen. I 1981 fekk han Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden. Han var hornist i orkesteret til Berlin Statsopera og i Berlin-filharmonikerane frå 1945 til 1962, frå 1962 var han i Stuttgart radiosymfoniorkester. Han var og ofte juryleiar i ulike musikkonkurransar.

Kanskje kjem det ein artikkel om han på norsk wikipedia etter kvart.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.