Når uhellet er ute

Share

Eg les i Fædrelandsvennen om ein 23 år gammal mann som køyrde på snøscooter klokka kvart på fem langfredagsmorgonen og som køyrde seg fast ved Myklevatn og ikkje kom seg nokon veg. Heldigvis hadde han mobiltelefon med godt batteri og kunne få kontakt med folk, men han måtte vente halvannan time til han vart funnen og berga ut. Men han hadde ei god lykt på mobiltelefonen og kunne bruke den til å lyse med, slik at dei som skulle berge han, fann han.

Eg er sjølv ein av dei som er drygjer før eg går heim når eg er i Valle, ofte til i eitt-tida, og av og til tenkjer eg på at ikkje mange er ute og kan finne meg om eg skulle falle og slå meg på isen om vinteren. Og det er i Valle sentrum. Snøscooter held eg meg unna, ikkje har eg løyve heller.

Men her var han heldig og fekk hjelp. Det vart rekvirert helikopter, men det var ikkje ver til å fly i. Veret var likevel så godt at han bare var noko nedkjølt då han vart funnen, og truleg fekk han varmen i seg då han kom innomhus att.

Det har ikkje vore meldt om så mange skader og ulukker i Setesdal i påsken, sjølv om det er nok av tilfelle rundt om i landet, særleg på grunn av at snøtilhøva i fjellet ikkje er gode og det er stor rasfare i påskefjellet.

Vi får håpe og be om at folk kjem seg vel heim utan uhell i år også.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.