Setesdal folkehøgskole og setesdalswiki

Share

Eg kom over ei ordveksling på Ole Birger Lien sin vegg på Facebook:

Ånund K Homme: Eg forstår ingen ting. Det er inkje-nytt, dette storhendet. Har leita etter Valle folkehøgskule i blada, med nix resultat. Har det i det heile vore noko skriveri utanom Harald H i bloggen?

Ole Birger Lien: Det er gjort noko for lite med tanke på omtale – det er nettopp dette som blir viktig framover, og ikkje minst i løpet av første skuleåret. Eg har fått inn ei sak om skulen i Finnmarken Arbeiderblad, og eitt stykke i ScooterNorge – men er begrensa kva eg kan få gjort, ein månad før eg tar til i stillinga.

No blir det interessant å sjå kor mange søknader som kjem inn på dei ulike stillingane – det er avgjerande for skulen at laget som skal drive dette fram fungerer saman, og drar i same retninga.

Det var i Valle Radio meldinga om at Ole Birger var tilsett først vart kunngjort. No har eg skrive om Setesdal folkehøgskole på setesdalswiki, der laga eg ein liten stubb om Ole Birger og.
http://www.eskeland.net/setesdalswiki/Setesdal_folkeh%C3%B8gskole
http://www.eskeland.net/setesdalswiki/Ole_Birger_Lien

Tanken med setesdalswiki var at ein skulle kunne lage ein database med artiklar med utgangspunkt i Setesdal. Ideen kom opp på Setesdalskonferansen 2009 og eg vart utfordra til å gjere noko med det, ettersom det var eg som hadde ideen. Det er ofte slik at den som har ideen, må setje han ut i livet og. No var eg heldig, for Helge, son min, har peiling på mediawiki,s om er programmet ein brukar for å lage ein wiki. Han hadde også ein server, så no køyrer setesdalswiki på serveren hans. Då eg starta i slutten av april i fjor, tenkte eg at vi nok kunne få 1000 artiklar på eit år. Det vart med tanken, sjølv om eg sende epost til alle deltakarane på konferansen og ba dei skrive om set og si bedrift, var det lite respons å få. Så eg vonar å klare 200 før konferansen for 2010 startar torsdag 15. april.

Då må eg nok hange i, det er meir triveleg å skrive på wikipedia, for der er det mange som hjelper kvarandre med å gjere leksikonet betre, og alltid nokon å snakke med om aktuelle emne. Så blir det til at eg skriv der i staden.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.