12. mai

Share

12. mai fyller biblioteksjefen i Valle, Lisbeth Dahlquist Homme år. I dag hadde ho besøk på biblioteket av Valle barnehage, og då ho lurte på om dei kunne synge bursdagssang for henne, kom han på både engelsk og norsk. Etter eventyrstunda på biblioteket gjekk borna i butikken og kjøpte is, og sanneleg kom dei ikkje inn att til henne med ein is, ho måtte jo få is når ho hadde fødselsdag.

Presangen ho ønska seg var å vere med dyrlegen i Vest-Telemark ein dag på jobb. Difor drog ho i kveld til Seljord eller i nærleiken for å vere klar i morgon tidleg til å få ein dag med dottera Gyro der, så morgondagen vil ho truleg vere i eit eller anna sauefjøs.

Når eg veit at ho har fødselsdag i dag, skuldast det at Reidun og har 12. mai som sin dag. Eg gløymde det då ho ringte og vekte meg i dag tidleg, men gjorde det truleg godt att med 20 raude roser då eg kom heim i ettermiddag. Dagen vart feira i stillhet med telefonar frå rundt om i landet, og suksessterta frå frysedisken var mest like god som ei heimelaga. Uansett var stykka små.

12. mai er elles den internasjonale sjukepleiedagen, så det var jo på sin plass at personalansvarleg i Valle kommune, Torhild Sandnes, som jo og er teknikar i Valle Radio, og sjefen for pleie og omsorg, Kari C. Thorbjørnsen, var ute i Fædrelandsvennen i dag og reklamerte for fulle stillingar for sjukepleiarar i kommunen. Det har jo vore eit problem å få fulle stillingar på sjukehuset i Kristiansand, og mange reiser til Oslo for å få det. Men dei kan altså like gjerne reise til Valle.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.