Gatefrokost og USA-besøk

Share

Eg ser på Facebook at det skal vere gatefrokost i Valle til helga. Laurdag vert det musikk av eit band frå Minot, USA, som ættar frå Valle, the Jores. Og gratis frokost til alle gjester, vonar veret vert lagleg.

Eg trur ikkje me dreg oppover. Denne helga får me og besøk frå USA, og fredag skal dei møte slekt på Skjernøy og i hageen hos oss. Det er 10 personar som kjem frå USA. No er det alt fem år sidan vi hadde slektsstevne, og denne gongen kjem nokre av dei som ikkje kunne kome då.

Å halde kontakt over Atlanterhavet har sin verdi. Anten vi likar det eller ei, så pregar USA livet i Norge ganske mykje, særleg når det gjeld film, musikk og litteratur. Det er ikkje mange filmar frå ikkje-engelskspråklege land som får mange sjåarar på kino eller TV her i landet. Musikken, anten det er pop eller kristen musikk, er sterkt påverka frå over there, det er vel bare orgelmusikken frå USA som ikkje har vunne seg plass. Men av og til finn vi plass til det og i Valle Radio sine Postludium-program. Og om du tek ein tur innom Lisbeth på biblioteket og skal låne ei bok av ein forfattar som ikkje er norsk, er eg rimeleg sikker på at ein forfattar frå USA lett kjem med i bunka når du skal plukke det du vil ha.

Men å halde kontakt på det personlege plan er av større verdi etter mi meining, sjølv om eg ikkje er så flink til det. Epost er bra for å hjelpe på situasjonen, og med epostar og kontakt på Facebook har vi gitt kvarandre naudsynt informasjon. Så no er det bare å vente på den store dagen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.