Orgelkonsert i Mandal kyrkje

Share

Denne veka har eg fått fleire hint om at det skulle vere orgelkonsert i Mandal kyrkje fredag 23. juli. Alt tirsdag var det varsla i Lindesnes Avis. Og i kveld var tida inne. Opp mot 30 personar samla seg i kyrkja klokka 20 for å få med seg eit engelsk program. Organisten var engelsk, komponistane var engelske.

Organisten var forresten halvt svensk, han fortalde litt om seg sjølv til innleiing på konserten. Det gjorde han på svensk, mor hans kom frå Karlstad, men han hadde vakse opp nær London. Då han skulle studere, hamna han i Aberdeen, der vart det kanskje meir orgel enn historie. Og så vart han assisterande organist i St. Andrew Cathedral då han var ferdig med studiane. I september vil han starte som organist i Connecticut, USA, så det var ein av hans siste konsertar i Europa før han dreg vestover.

George Chittenden var organisten, og komponistane han spela var kjende for dykk som høyrer på Valle Radio tysdagskveldane klokka 20:30. Her er programmet:

Percy Whitlock: Paean

Herbert Howells: Psalm Prelude Set 1, No 3 (“Yea, though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil; for Thou art with me, Thy rod and Thy staff, they comrot me.”)

Kennet Leighton: Six Hymn Fantasies
1) Helmsley
2) Aus Der Tiefe
3) Canonic Variations Upon Lumetto
4( St. Columba
5) Veni Emmanuel
6) Toccata upon Hanover

William Walton: Crown Imperial

Det var eit flott program, og orgelet i Mandal kyrkje, nystemt for dette høvet etter ein hard vinter der fleire ting måtte gje tapt i kulden, var atter i godt slag. Klangen i orgelet i Mandal er heilt for seg sjølv, og George Chittenden leita fram fargar ein sjeldan høyrer i instrumentet. Så det vart ein fin kveld.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.