18 prestar på to år

Share

Eg beit meg merke i den formuleringa som er overskrift. Det var Helene Horverak som skreiv det i artikkelen -No må me sjå framover i Setesdølen fredag 20. august 2010.

Alle har i den tida vi har hatt prestesaka i Valle spurt korleis det går med kyrkjelyden. Sjølv har eg ikkje vore nært involvert i kyrkja i denne perioden, ettersom eg reiser til Mandal kvar helg. Men at kyrkjelyden har hatt 18 prestar på to år, det gav meg grunn til å verte overraska. Den faste presten er ein sentral medspelar i det kyrkjelege arbeidet, og når han vert borte, lid heile kyrkjelyden. Ein veit ikkje kven som skal halde gudsteneste sundagane, kven som skal døype borna eller gravleggje når det trengst. Gudstenestebesøket har gått ned i denne tida, det kan ein jo godt skjøne.

Ein prest vil nok av og til få anonyme brev, andre gonger kan det kome brev som er underteikna. Folk har spørsmål eller vil markere at dei ikkje er enige med presten. I retten sa Theis at han ikkje trudde det var dei same som skreiv brev til Skare som hadde skrive brev til han, for dei som hadde signert breva sine, er døde for mange år sidan, sa Theis og fekk fram ei viss humring i retten, skriv Helene Horverak i artikkelen.

No kjem det ein fast prest frå 15. september. Det er Terje Seilskjær http://www.eskeland.net/setesdalswiki/Terje_Seilskj%C3%A6r Han er fødd i 1955 og har hatt oppgåver fleire stader i kyrkje og i kommunal samanheng i Søgne, der han bur. Vi gleder oss til at han skal kome til Valle og at ein skal få ein normal situasjon med ein fast prest i bygda og lys i prestegarden, sjølv om han skal pendle til Søgne, der kona vert buande.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.