Jolekveld 2010

Share

Rikt velsigna var opplevinga av jolekvelden 2010. Meir gåver enn ein kunne tru var råd når to personar saman feirar ei stille jol utan barn og barnebarn. Og samstundes glede over fellesskap med kvarandre ei slik stille jolehøgtid.

Tankane våre gjekk til alle våre rundt om i landet. Nokre har vi fått jolebrev frå, andre har vi sendt til, og jolekort og helsingar i høve høgtida gjev ein ekstra dåm til fellesskapet. Ettersom vi var toeine, kunne vi få med oss konserten med Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga. Der var Daniel med felene sine og gitar, eg veit ikkje heilt kva han ikkje hadde. Vakkert var det, joleplata som var ein salgssuksess i fjor kunne godt høyrast som tv-program i år.

Og så var det andre opplevingar ein kunne få med seg. Til vanleg pleier Tre nøtter til Askepott å vere fast innslag på jolekvelden her i huset, men i år var det bare små brot. Men jolegrøten på føremiddag, den tradisjonen heldt vi fast på, denne gongen etter at Reidun hadde vore på Mandal sjukeheim eit par førjolstimar. Marsipangrisen hoppa vi over, og etter kvart vart det tid for det vanlege programmet med ribbe og jordbær, krumkaker og krem. I dei fleste husa er det vel enkelte av jolekakene som er spesielt populære, hjå oss er det i tillegg gtil krumkakene også nokre kaker med sjokolade og nøtter. Og kransekake hadde vi vunne på ei jolemesse tidlegare i haust, no vart ho spretta og nytt til kaffe og messe frå Peterskyrkja på TV2.

Nokre telefonar med takk for jolegåver vart det og høve til, men barnebarna fekk vi ikkje kontakt med, dei hadde dukka ned i Nintendo-spel og måtte ikkje uroast. Slik gjekk kvelden i Mandal, gjeldeleg jol til alle som les bloggen min, og takk for at du les.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.