Liv Bakke Kvinlog på TV

Share

Det er ikkje kvar dag ei vallejente er på TV, men Liv Bakke Kvinlog var med i filmen Uteliggernes sang som vart vist på NRK2 i går kveld klokka 20. Filmen gjekk i reprise i dag og då såg eg han og vart djupt gripen. Det var omtale i Setesdølen fredag. Eg siterer frå den:

Det er Liv Bakke Kvinlog som har teke initiativet til at tre uteliggarar i Oslo skulle spele inn plate. Det har dei lukkast med, men det var ein tøff jobb å få dei fram til studio. Liv har samordna det heile, og fått fram eit resultat som både ho og uteliggarane har grunn til å vere stolte av.

Takka vere Hilde Skofteland i Skofteland Film AS med røter frå Lindesnes, har det blitt ein flott film av dette. Filmen hadde premiere som open visning i Oslo i sommar. Premieren var på Karl Johan, midt mellom Stortingeet og Slottet, symbolsk nok. Der er der eit par av aktørane i filmen har tilhald. Det kan vere noko å tenkje på i kuldeperioden me alle har vore igjennom i det siste.

Filmen er også laga som DVD og er til sals i Platekompaniet i butikk og på nettet, og kan kanskje vere ei fin jolegåve – med meining.

Det var ein film som rørte den som såg. Her var dei gode dagane og dei tunge dagane, den eine uteliggaren omtala heroinen som medisin – han måtte ha fem “skudd” kvar dag for å halde det gåande. Vi fekk og sjå korleis ein av dei som var med på plata la seg inn til avrusning og heldt seg rusfri ein periode. Til premieren kom mora og systera til den eine musikaren, dei budde i Nord-Norge, og det gjorde inntrykk å sjå dei møte kvarandre etter fem år.

Filmen slutta med at dei gjekk saman bortover gata – eit talande symbol på at det kunne vere håp om ny kontakt og fellesskap.

Liv hadde ein sentral rolle i filmen, men ho var på ingen måte dominerande og ho gjekk ikkje i vegen for hovudpersonane, tvert om. Det var ein flott jobb ho gjorde.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.