Tro, hopp och kārlek

Share

I dag har det blitt mykje TV-sjåing, så kveldens blogg hentar inspirasjon frå noko eg fekk med meg derifrå.

Det har vore hopprenn i Vikersund denne helga, og i føremiddag var det ein svært kort gudsteneste før rennet starta. Presten fortalde der at han hadde hatt gudsteneste ein stad i samband med ein hoppkonkonkurranse, og etter gudstenesta hadde ein svensk tilskodar kome til han og sagt at han den flottaste teksten i Bibelen stod i 1. Korintarbrev kapittel 13. Så siterte han på svensk: 13 Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är hopp.

Ein kunne nok oppleve det slik om ein såg på TV i dag. Skiflyging er ikkje for vanlege folk, men du verden kor flott det er å sjå på, og verdsrekordhoppet på 246,5 meter kunne ein gjerne sjå om att og om att,

I kveld kom eg til å sjå på filmen Sister Act 2 som gjekk på FEM. Eg kom inn litt uti filmen og fekk ikkje med meg starten, då fylgde eg med på slektsgransking med Petter Scherven. Men Whoppi Goldberg, som spelar nonna som kjem som songlærar på ein nedsliten high school, klarar ved hjelp av songen Joyful, joyful, we adore Thee å skape syne både tro, hopp och kärlek for desillusjonerte ungdomar og å vinne korkonkurransen dei er med i. Denne songen minna meg om Crystal Cathedral, det er kjenningsmelodi der, sjå
http://www.crystalcathedral.org/hour_of_power/calendar/index.php

Veldig mykje i livet kviler på dette. Men det var fyste gongen eg høyrde den tolkninga som presten i kyrkja i Vikersund hadde i dag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.