Der æ so vent å vesteheio

Share

Eg haddde lånt ein kassett på Valle FOlkebibliotek. Den heiter Luftslaget, og Bjørgulv Straume gav han ut i 1990. Der kved han Der æ so vent å vesteheio, stevet som mang kjenner seg att i når ein kjører Suleskarvegen.

Der æ så vent å vesteheio
so om midtsummårstiii.
Myran æ kvite av fivelblome
å lauvet lyser i lii.

Der æ angjen bå søt å rein
å gjeve de goe kveike.
Om du æ alli så vengjelause
du mest i luftin kan leike

Graset glitra i sol å dogg
mæ snodig siptande lite.
Rjupa skarra å gaukjen gol
så vent frå ein gåmåle viti.

For å få same opplevinga som Jon Bjørgulvson Rysstad (1877-1966) skildrar, må ein nok ut av bilane, det er mogleg, men parkering er jo noko vanskeleg, så det er ei eksklusiv oppleving.

Medan eg skreiv artikkelen, tenkte eg at eg skulle finne ut om andre hadde det med på plateutgjevingar, og då dukka Kim André Rysstad opp, han har det med. Dermed sette eg opp ei lenke til han, men eg hadde ikkje nokon artikkel om han på Setesdalswiki. Heldigvis hadde eg skrive om han for nokre år sidan på Wikipedia, så det var ikkje så vanskeleg å få til artikkelen om han og plata hans, Tak hardt uti hand.

Stevet henta eg frå Stevbasen til Agder Folkemusikkarkiv. Om du vil vite meir, kan du gå til http://www.setesdalswiki.no/wiki/Der_%C3%A6_so_vent_%C3%A5_vesteheio Der finn du lenker til det eg har skrive om. Og så kan du hugse å gratulere Kim André Rysstad med dagen komande veke. Alle likar å få ei helsing. Margunn har bursdag i dag, og Facebooksida hennar er etter kvart blitt ganske lang med helsingar. Då me snakka med henne i dag, syntest ho at det var hyggeleg at så mange hugsa henne med nokre ord.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.