Lofoten og Vesterålen

Share

Når eg skriv dette, syng Halfdan Sivertsen Kjærlighetsvisa på NRK2, Hurtigruten går gjennom Raftsundet og Lødingen sykkelklubb syklar om kapp med MS Nordnorge. Det er lyst i Vesterålen no, ogfullt av folk er ute for å sjå skipet kome opp gjennom denne smale passasjen mellom Hinnøya og Aust-Vågøy. Vi har vore i Nordland i heile dag, og det har vore mykje folk på kaien både i Stamsund og i Svolvær. No er vi spente på korleis det kjem til å bli på Stokmarknes, dei seier at korpset alt hadde stilt seg opp på kaien ein time før forventa ankomst.

Det har vore ei plage å sjå småbåtar som går like foran baugen på båten, om dei får motorstopp, kan ikkje det store skipet stoppe så lett, og med så mange båtar rundt omkring, er det ikkje lett å svinge unna heller. Kaka tok han som stod på vannski nesten naken rundt båten utanfor Digermulen. Men kapteinen kunne ikkje ha det så lett i Trollfjorden heller, det var ein heil armada med småbåtar som ville fylgje med inn i fjorden.

I Svolvær var Linda Eide, så det kjem kanskje norske attraksjonar på TV til hausten, ho var der i grilldressen sin, men blei ikkje med vidare. Då ho laga programmet frå Valle, hadde eg eit lite intervju med henne i Valle Radio.

Neste stopp er Stokmarknes, eg lurer på om eg kjem til å sjå kjente fjes der. Det er nesen litt utruleg å sjå at brua over Raftsundet er full av folk klokka eitt om natta av folk som vil vinke til skipet. På vestsida av brua ligg Hanøy kapell, der har eg spelt til gudsteneste fleire gonger. Og så kjem skipet ut av Raftsundet og går opp over Hadselfjorden. Der ligg KV Harstad og blæs vatn og helsar velkomen til Vesterålen. Det same gjer midnattsola.

Då vi var på Vestfjorden, stod regnbogen mot eit fjell i aust, kommentarane på Twitter var at lyssettinga kunne ikkje vore betre om den hadde vore planlagt. Med strålande midnattsol vert turen ei stor oppleving for dei ombord, og ikkje særleg mindre for oss her heilt i sør som ikkje klarar å finne lugaren og køya, anten ein skal på jobb i morgon eller har starta ferien og kan sove lenge ut over dagen. Korleis skal ein kunne det med ferda gjennom Troms i heile morgondagen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.