Slagord

Share

Visste du at om lag halvparten av kommunane her i landet har slagord. I Valle har slagordet vore «Gjestfri for nye tankar» ei stund no, og det var og mottoet for Setesdalstinget 2011. Ånund K. Homme la ut ei lenke frå Nationen på Facebook, og den brukte eg til å lage ei side på Setesdalswiki som eg kalla Setesdals slagord. Gå gjerne inn på den sida og les det som står der: http://www.setesdalswiki.no/wiki/Setesdals_slagord

Øvst i dalen, så har Bykle slagordet: «Bykle ser langt» og Evje og Hornnes har slagordet «Hjertet i Agder». Bygland hadde ikkje kome med i oversynet i Nationen, men dei har jo hatt «Bygland best å bu i» som slagord no ei stund. Sjølv om prosjektet vart lagt ned, trur eg dei brukar slagordet framleis.

Eit slagord eller eit motto kan vere med å fokusere arbeidet. Difor kan det vere lurt å bruke eit slikt motto. Sirdal seier «Meir enn ryper», det har eg sans for.

Kanskje burde og kulturorganisasjonar lage sine motto. Kyrkjelyden Elim Evje har laga eit motto som står fremst på heimesida deira Et inkluderende åndelig fellesskap for mennesker i alle aldre. Eg skreiv om dei i dag, 1. pinsedag, det måtte vel vere høveleg å skrive om ein pinsemenighet denne dagen, tenkte eg. Om Den norske kyrkja sine kyrkjelydar har motto, er eg i grunnen ikkje sikker på. På heimesidene til Valle og Hylestad kyrkjelyd er det i alle fall lite slikt å finne: http://www.kirken.no/?event=showSokn&pSoknId=s05050401

Men kanskje kjem dei etter med eit slagord i kyrkja og.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.