Almind kirke

Share

I dag var eg på besøk i Almind kirke i Danmark. Ikkje fysisk, men gjennom eteren fekk eg med meg gudstenesta frå denne vesle steinkyrja frå 1100-talet, sjå bilete her http://www.panoramio.com/photo/25323952 og artikkel på dansk wikipedia
http://da.wikipedia.org/wiki/Almind_Kirke_%28Viborg_Kommune%29

Gudstenestene i Danmark startar klokka 10, og Niklos hadde sendt meg oversikt over alle radiogudstenestene frå Danmark i 2011 som ei sommarhelsing denne veka, så eg tenkte eg fekk prøve å finne fram til Danmarks Radio på parabolantennen min, det er sjeldan eg høyrer radio der, men det var jo ikkje å forakte. Du kan sjekke høgmessa ut sjølv ved å gå til denne sida, der ligg det podcast. Der står og salmene oppført. Eg hadde jo likt å kunna lese den preika, for det var ei god preike som ein gjerne kunne grunne på. Presten Inge Mader Jensen via ein del av talen til situasjonen rundt terroraksjonen i Oslo og på Utøya, og det var interessant å få eit perspektiv frå nabolandet i sør.

I tillegg er gudstenestene i Danmark meir etter det som vi tradisjonelt kjenner som gudstenesteliturgi, i Danmark har ikkje reformane vore så kraftige som i Norge. Sjølv om salmemelodiane tidvis er annleis enn våre, slik det var på Kjærlighet er lysets kilde (den står ikkje på salmelista på DR-sida) så er det kjensleg liturgi samstundes som eit anna språk gjer at ein vert merksam på skilnadene.

Og så har dei tid til å få med seg orgelmusikken til slutt, eg tenkjer nok at Niklos likar det, eg gjer det i alle fall. Så om du ikkje har noko anna føre sundag klokka 10, kan ein runde til Danmark via parabolen anbefalast.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *