Bach og Böhm

Share

I kveld vert bloggen min orgelrelatert. Grunnen til det er at eg vart inspirert av Ian Richards, som har starta sin eigen blogg. Den finn du her: http://ianmrichards.blogspot.com/

Her skriv han om orgel og konsertar. Ettersom han starta i går, er det ikkje så mykje å lese der enno, mne det han skriv er interessant, ikkje minst for meg og Niklos, som jo har hatt orgelprogram i Valle Radio sidan 1997.

I dag skreiv Ian om konserten han skal ha komande tysdag klokka 20 i Oddernes kirke. Det vert ein konsert med Bach og Böhm, difor brukte eg det som overskrift i kveld. 18. november 2008 hadde eg eit program med Böhm, eg skreiv om det programmet på bloggen same kvelden:
http://valleradio.blogs.no/2008/11/18/georg-boehm-5060476/

Program
Ian sitt program vert slik, etter det eg kan lese på bloggen hans:

Preludium, fuge og postludium i g-moll av Georg Böhm
“Christ lag in Todesbanden” av J.S. Bach (BWV 718)
Partiter over “Ach wie nichtig” av Georg Böhm
Sonate i D-Dur av Carl Philip Emmanuel Bach, en av J.S. Bachs sønner
Partiter over “Freu dich sehr, o meine Seele” (noen av variasjonene, ikke alle) av Georg Böhm
Preludium og fuge i C-Dur, BWV 531

I mitt Georg Böhm-program i 2008 hadde eg ikkje med nokon av dei stykkene Ian skal spele tysdag. Eg spelte Preludium og fuge i C-dur, koralpartita over Herr Jesu Christ, dich zu uns wend og Partita: Wer nur den lieben Gott liesst walten, Mitt program i Valle Radio er bare ein halvtime, Ian spelar nok ein time på sin konsert. I Valle Radio hadde eg funne musikken på ei plate med Christian Teeuwsen frå Ontario i Canada. Han spelte på orgelet i Bovenkerk i Kampen i Nederland,

Verket “Christ lag in Todesbanden” har vi hatt med i Valle Radio fleire gonger, mellom anna som korkomposisjon med Samuel Schein (1586-1630) i programmet som Niklos hadde 1. februar i år. Då var det Evangelische Singgemeninde Siegen dirigert av ulrich Stötzel som framførte verket i Valle Radio. I 2005 hadde eg med i Valle Radio ein orgelkoral av G. A. Homilius over dette verket med Jan Kleinbussink på orgelet i Grote of Lebuïnuskerk i Deventer. Den kyrkja hadde eg gleda av å besøke då vi var i Nederland og lånte huset til foreldra til Pieter Leebeek ei veke.

Men no kom eg på viddene. Eg trur eg vil prøve å kome meg til Kristiansand tysdagskvelden og høyre Ian spele.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.