Rydding

Share

Det er ryddetid i heimen, og når det er regn ute, er det nok av ting å ta fatt på inne. Men eg er ikkje flink, så då Reidun og Helge tok eit tak i denne veka, hadde eg best lyst å gøyme meg i kjellaren. Eg gøymde meg bak datamaskina i staden og var rådgjevar. Det er jo høveleg jobb for ein eldre mann, etter det eg skjønar.

Eg er nok for ein stor del skuld i det som ryddast, for det er eg som i årevis har drege aviser til husar. Slik sett har Setesdalswiki hatt ein god effekt, der eg før skreiv på wikipedia og skulda på at eg samla aviser for å finne relevant stoff til å skrive om der, er det no Setesdølen som er kjelda. Ettersom den kjem bare to gonger i veka, kan det bli ryddig etter kvart når andre aviser ikkje vert kjøpte eller kasta rimeleg fort, nesten som i eit normalt hus.

I løpet av denne veka er nokre sekker samla i hop og køyrde på søppelplassen. Mandal sin søppelplass heiter Brennevinsmyra og ein stor del av den vart ekspropriert av svigerfar sin eigedom då han budde i huset vi bur no. Difor har vi kort veg til søppelplassen og treng ikkje vente på søppelbilen for å få levert papiravfall. Og ettersom det var regn i dag, fylte dei to sekker til.

Av og til kan ein sjå på TV nokre program der folk bur i hus som er overfylte med ting og tang. Det er viktig å kaste, tenkjer eg då, men når programmet er slutt, er det vanskeleg å gjere det. Difor går kveldens honnør til dei som tok eit tak denne veka. Dei gjorde det lettare å puste for oss alle og det er godt å vite at ein skal sleppe å bla i dei fleire gonger.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.