Setesdalswiki: Første artikkel på engelsk

Share

Vi har diskutert litt om vi skulle skrive nokre av artiklane på Setesdalswiki på engelsk, og i dag kom den første, det var artikkel om Honnevje rasteplass. http://www.setesdalswiki.no/wiki/Honnevje_rasteplass/english Det var Siri J som skreiv artikkelen, basert på artikkelen Ånund K. hadde skrive og som eg utvida noko i dag etter at Honnevje rasteplass var kåra til Årets rasteplass 2011 av NAF. Den artikkelen har no vore vist 254 gonger, eg trur ganske mange av dei var no i helga, ettersom kåringa skjedde på Reiseradioen. No i kveld la eg og inn kart i den norske artikkelen.

Så får vi sjå om det kjem fleire artiklar om Setesdal på engelsk etter kvart.

Etter at eg hadde hatt besøk i går og skrive artikkel om Daniel Sandén-Warg, tenkte eg at eg skulle skrive om spelemannslaget Knut Heddis Minne. Dei ga ut plate våren 2003, men etter det eg hugsar, vart det nokså lite av dei då musikklinja på Valle vidaregåande skule vart avslutta. Eg tok ein telefon til Harald B. Knutsen på Agder Folkemusikkarkiv, og han kunne stadfeste det, folk er spreidde over store område no, sa han, Knut Breivegen er inne i sin andre periode på Svalbard, så det er ikkje så lett å samle folk, sjølv om gruppa ikkje er formelt nedlagd. Plata Lea Deg fekk vi i Valle Radio då ho kom ut, så den har vore brukt i nokre program, men vi spelar nok meir country enn folkemusikk i lokalradioen, så ho har ikkje vore så mykje i bruk. Eg hadde for ein del år sidan ein serie program der Harald B. Knutsen presenterte noko av musikken han har på arkivet sitt, og det er kanskje snart på tide å ha ein ny programserie med folkemusikk.

Eg skreiv ein artikkel om plata deira, Lea Deg, den var ikkje stort meir enn ei sporliste, men då var det slutt på folkemusikk-artiklane for i dag, for då tok Tour de France til, og det var spanande å fylgje Thor Hushovd i gul trøye på tredje etappen. Sanneleg klarte han å medvirke til at lagkameraten hans, amerikanaren Tyler Farrar, vann på 4. juli, som jo er nasjonaldagen over there. Og sjølv får han sykle i gul trøye i morgon og. Tour de France engasjerer mange, og eg synest det er fascinerande å sjå alle syklistane i feltet så lenge eg ikkje må ut på sykkel sjølv.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.