Country Gospel og solidaritet 2

Share

Jeg fortsetter å skrive fra Solidaritetsfestivalen for Burma på Evje søndag kveld, men i kveld skriver jeg alene, i går skrev jeg sammen med mine elever på skolen.

Etter intervjuet med sannhetsvitnene var det tid for film. Jeg har tidligere sett filmen Rambo 2 som går inn i konflikten mellom karenere og Burmas myndigheter, denne filmen handlet om det samme, men også om Hvite Liljes arbeid i området. Det var flott å se hvordan barnehjem de etablerer, skaper håp og liv hos mennesker som mangler det meste. Vi snakket om dette i klassen i går og så på bildet fra Mae La som ligger på Wikipedia: http://no.wikipedia.org/wiki/Mae_La Våre elever kommer fra denne leiren og fra Tham Hin, sistnevnte har verre forhold enn Mae La. -I Tham Hin er gatene så smale at læreren hadde ikke kunnet gå der, sa en elev til meg. Det så vi også på filmen, jeg skjønner ikke at de smugene der kunne fungere som gater.

Etter filmen trengte ikk Jan Egil Omdal holde noen lang appell før han sendte rundt kollektbøssene, han hadde visst jobbet for Aril Edvardsen i Sarons Dal og regnet med en stille kollekt. Det ble det også, opptellingen viste over 20.000 kroner til arbeidet Hvite Lilje driver.

Siste del av kvelden var viet musikk av Arly Karlsen og av Kjell Elvis Bjørnestad. Han tok på seg Elvis-kostymet sitt og danset og sang i tradisjonell stil, så her fikk publikum det som plakaten lovet.

Jeg hadde lagt merke til at publikum gikk noe ut og inn av salen, og noen kom med tallerkener med mat på. Jeg gikk derfor ut for å se om jeg kunne få noe, jeg også, men da var de utsolgt.
En av elevene mine hadde stått for maten sammen med noen andre karenere, og hun syntes det var så flaut at læreren ikke skulle få mat, at hun fant den porsjonen som Kjell Elvis skulle hatt og ga til meg. Vårrull, innbakte reker og ris var menyen, og som vanlig smakte det godt, det var mild og god mat.

Så vidt jeg kunne forstå var man lokalt godt fornøyd med arrangementet. Det var tankevekkende og informativt, og de som dro det i gang, fortjener ros for sitt initiativ.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.