Meir om andaktsbøker

Share

I går skreiv eg om temakvelden som diakoniutvalet og helselaget hadde i kommunestyresalen. Temaet der var andaktsbøker, og Per Emanuelsen stilte spørsmålet om dei var gått ut på dato.

Eg er venn med Asbjørn Kvalbein på Facebook, og i kveld la han inn ei lenke til ei side hos Norea som fortalde at han i går kveld hadde fått Ordknappen, sjå http://www.norea.no/webpastoren/artikkel/article/50907 Grunnen til det var at den andaktsboka han skreiv i 2008, Trygg i dag, i 2010 hadde kome i stor skrift.

I artikkelen står det:
Det er ca. 1 millioner mennesker i Norge som er “utestengte lesere”, på grunn av svakt syn, dysleksi eller andre forhold. De synes skrift og tekst virker uoverkommelig. Leser søker bok er opptatt av at også disse skal ha kulturopplevelser, og Liv Guldbrandsen syntes det var fint at en andaktsbok vant. Hun vet at det blant annet blir lest fra den på sykehjem. Hun roste Lunde Forlag som satset på denne utgaven.

Dette skulle vel understreke det Per Emanuelsen konkluderte med om at andaktsboka ikkje er gått ut på dato. Trygg i dag er og omsett til dansk. Sjølv seier Asbjørn, som vi har høyrt mange gonger i Valle Radio på tysdagskveldane: Jeg måtte sjekke i databasen til Nasjonalbiblioteket i forbindelse med overrekkelsen. Der er jeg registrert med å ha skrevet 18 bøker, redigert 22 og oversatt 30. Jeg er bare takknemlig for at Herren har gitt nåde og lagt til rette.

Gratulerer med Ordknappen!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.