Politiske biografiar

Share

Setesdalswiki har hatt ambisjonar om å få på plass biografiar om dei som stiller til val i 2011 og dei som har vore i kommunestyra i perioden som har gått. Det har ikkje vore lett, Iveland KrF og Evje Høgre er unntak som stadfester regelen heller enn standard.

No er vi gått inn i siste veka før valet, og det er nok bare å sjå i augo at ambisjonane ikkje vart innfridde. Sjølv om vi har over 1600 artiklar, har vi ikkje klart å få på plass biografiar for dei som skal styre kommunane i Setesdal i åra som kjem. Heller ikkje dei som går ut av kommunestyra i haust, har vi fått biografiar om.

Situasjonen ei veke før valet er slik:

5 i Bykle av 60 (8 prosent)
15 i Valle av 59 (25 prosent)
7 i Bygland av 55 (13 prosent)
20 i Evje og Hornnes av 77 (26 prosent)

Det er ikkje så mykje som treng å stå i ein slik biografi, men eg likar at ein får på plass jobbar og utdanning saman med anna engasjemnet ein kandidat har hatt i lokalsamfunnet. I utdanning likar eg å få med skular ein har gått på, ikkje bare at ein er bonde, snekkar, sjukepleiar eller lærar, men at ein er sivilagronom frå Ås, har gått på Blakstad VGS, har sjukepleiarutdanning frå Lovisenberg eller lærarutdanning frå Nesna lærarhøgskole. Slike opplysningar er med på å gje eit rikare bilete av den som ein eventuelt skal gje personstemme.

Eg klarar ikkje å få på plass biografiar over alle kandidatane til valet i 2011, men om du som les dette, hjelper til, kan det gå. Kvar dag er det minst 60 som les bloggen, og om de som les, fiksa ein artikkel og utfordra vener til å å ta ein, kan vi klare det.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.