Riksveg 9 og Urdviki

Share

I grunnen har eg køyrt med ein viss angst når eg passerer Urdviki i haust, for eg har tenkt at alt det regnet vi har hatt, sikkert ikkje har vore godt for steinane som ligg att i fjellet. Og i dag kom det eit ras, og to bilar kom midt i det. Heldigvis verkar det som om det ikkje var store personskader, sjølv om meldingane gjekk ut på at folk måtte på sjukehus.

Etter raset måtte trafikken gå på vestsida av Byglandsfjorden, fylkesvegen der er smal og svingete, då Riksveg 9 var stengd i samband med spreninga av fjellnabben i Urdviki, var det kolonnekøyring på vestsida.

Magnhild Meltveit Kleppa var på Langeid med 17 millionar laurdag. Eg reknar med at ho er glad ho ikkje hamna i steinraset i Urdviki. Men sjølv om fjellet der vart reinska godt etter sprenginga, trur eg det er naudsynt med ein ny runde. Så får ein heller ha kolonnekøyring forbi rasstaden, det er betre enn å leie heile trafikken på vestsida, den vegen er ikkje dimensjonert for trafikken på Rv 9.

Sjølv vart eg nedsylta fredag og det har ikkje slept medan eg har vore heime i Mandal denne helga, så eg vonar at når eg er god att, er vegen open att.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.