Haustferie 2011

Share

I dag stod det i annonsen for Valle Radio at det ikkje var sending tysdag i haustferien og at onsdagssendinga gjekk ut. I staden vart det sending til heile dalen fredag. Programmet for den sendinga kjem i fredagsavisa.

Då klokka var seks i kveld, tenkte eg på sendinga som altså ikkje vart gjennomført i dag. Eg har no prøvd å skrive litt på Setesdalswiki i staden, men det er rart å sitje heime og sjå på TV ein tysdagskveld mellom 18 og 22, det er heilt ukjende program for meg, ettersom det er den tida eg til vanleg er i radioen.

For sjølv om kroppen min er i Mandal, er det nok slik at ein stor del av tankane mine er i Setesdal. Etter at eg tok til å skrive på Setesdalswiki, leitar eg i gamle og nye nummer av Setesdølen for å finne stoff, som eg så tilpassar leksikonformatet og lagar artiklar om. I veka før haustferien starta, hadde vi 1700 artilar, no nærmar det seg 1800. Kan hende når eg målet før haustferien er slutt. Då kan ein jo seie at det har vore ein produktiv haustferie, sjølv om eg ikkje har plukka ei einaste potet.

Medan eg sat og skreiv dette, kom Annemor innom på Facebook og takka meg for gårsdagens blogg. Ho var svært nøgd med opplevinga i går, naturleg nok. Her er ei lenke til NRK Sørlandet sitt intervju med henne i høve at ho vart tildelt statsstipend frå 2012: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.7820158?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Har det skjedd noko anna i dag. Sjølvsagt har det det. For ein som er oppteken av Wikipedia, sjølv om eg ikkje skriv så mykje der noe som tidlegare, er det litt dramatisk å oppleve at italiensk wikipedia har gått til streik. Vi har jo sett at dei streikar i Hellas, men i Italia får ein ikkje lese på Wikipedia i kveld. Det skuldast at det blir føreslått å innføre ein lov der ein som er misnøgd med ei side på Internett, kan klage, og då må den som eig nettsida gjere som klagaren seier. Ikkje rart om wikipediafolk protesterer, for om dei har skrive ein artikkel og det er ein som ikkje likar det, vil han kunne kreve artikkelen fjerna. At ein snakkar saman om korleis ein artikkel skal vere, er heilt naturleg i wikipediamiljøet, men ikkje at nokon som ikkje skriv, skal kunne bestemme.

Så du skjønar at haustferien 2011 byr på litt av kvart.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.