Ljomsnuten

Share

I dag skreiv eg ein liten artikkel om Ljomsnuten på Setesdalswiki, sjå http://www.setesdalswiki.no/wiki/Ljomsnuten Eg visste ikkje så mykje om fjellet frå før, så eg gjorde eit søk med Google, og då kom eg til ei lenke med ein kommunepresentasjon. Der las eg: I Rjuvenområdet på Vestheia er det fleire toppar over 1400 m.o.h. På Austheia er Ljomsnuten den høgaste med 1268 m.o.h.

No har det seg slik at eg i samband med at eg lagar Setesdalswiki, har skrive om boka til Reidar Tveito: Dei høgaste fjell og nutar langs båe sider av Otra 3 Han har vore på Kaldeskardnutan på 1342 moh. Sjå:
http://www.setesdalswiki.no/wiki/Dei_h%C3%B8gaste_fjell_og_nutar_langs_b%C3%A5e_sider_av_Otra_3

Dermed måtte eg tilbake til boka til Reidar, for å finne ut meir. Etter å ha sett litt i den boka lurer eg på om ein i Valle ikkje reknar området mellom Bjørnevatn og Bykle til å høyre med til Valle kommune, for Kaldeskardnutan ligg i det området, ein kan gå opp Mjågeskor for å kome til høgaste fjellet i Valle kommune på austsida. Som kartet i artikkelen på Setesdalwiki syner ligg Ljomsnuten søraust for Valle kyrkjebygd.

Eg meiner nokon bør oppdatere informasjonen kommunen sender ut om kva som er høgaste fjellet på austsida av dalen. Her er nokre lenker:
http://tomter.no/kommune.php?newsid=1068&pageid=4 (litt nede på sida)
http://www.karriereguiden.no/valle-kommune-har-litt-over-1-400-innbyggjarar-68045.html (sjuande linje)
http://www.valle.kommune.no/modules/article.aspx?ObjectType=Article&Article.ID=620&Category.ID=1144 (Tredje avsnitt)

Truleg er det den siste lenka som er grunnlaget for dei to første. Den kan ein eller annan i Valle kommune fikse.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.