Ny Bibel

Share

I morgon er det feiring av ny bibelomsetjing i Bykle kyrkje. Velkommen frå Besteland til Bjåen, skreiv Else Gyro Rysstad på Facebook no i kveld. I programmet Nytt frå kyrkje og kristenliv tysdagskvelden snakka eg om den nye digitale Bibelen. For den nye omsetjinga skulle ikkje bare kome ut i bokform, ambisjonane til Bibelselskapet var å ha Bibelen tilgjengeleg for datamaskinar og lesebrett samstundes.

Etter det eg har forstått, var det mange som ville få med seg den nye Bibelen så fort den kom ut. Difor var det godt salg hos Bok og Media i Kristiansand etter det Fædrelandsvennen kunne rapportere. Fredag høyrde eg Sylfest Lomheim i andakten fortelje om omsetjingsarbeidet han hadde vore med på, han er professor i omsetjingsvitskap, og omsetjing av Bibelen var ei av dei mest spennande oppgåvene ein kunne tenkje seg, sa han, for ein skal kle Bibelens tankar i moderne språk, og det bibelspråket som er poesi, må få poetisk form på norsk, men det som er historieskriving, må få slik form. Språk utviklar seg, og no var det 30 år sidan siste omsetjing, så Lomheim meinte det var på høg tid. Han meinte og at det var overmenneskeleg av ein mann å klare ein slik jobb, ein skal ha språk- og kulturkunnskap langt ut over det som er mogleg for ein mann å ha.

I morgon er det altså feiring av dette i Bykle kyrkje. For folk frå Besteland til Bjåen burde det vere interessant å ta turen til Bykle kyrkje og vere med på feiringa. Sjølv sit eg i kveld på ei øy utanfor Brevik og skriv dette. Denne helga har vi vore på besøk hos Margunn, og i morgon går turen tilbake til Mandal. God helg til alle som les bloggen min.

http://www.setesdalswiki.no/wiki/Valle_Radios_tysdagsprogram_18._oktober_2011

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.