Så må vi stille klokka att

Share

Det har i grunnen vore ein fin haust, bare så vidt frost, og snøen har vi til no bare sett på toppane. Sjølv om eg var føre var i år og sette på vinterdekk i haustferien, har det for det meste vore turre og bare vegar i dalbotnene frå Valle og sørover, sjølv om ein jo høyrer om uhell på glatt føre lenger oppe i dalen.

Men så kjem natta då ein må stille klokka. Korkje dyr eller ungar likar slikt. Vi vaksne toler det, men eg trur nok dei fleste ikkje likar det. I VG kunne ein i vår lese at russarane vil slutte med sommartid, det er liten gevinst i å halde på med å skru klokka fram og tilbake. Dei satsar på å ha sommartid heile året frå no av. Det er vel og ekstra problem i det digre landet, som har åtte-ni tidssoner.
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10099606

Men ei rekke artiklar syner at det ikkje er noko gode å bytte mellom sommar- og vintertid. Finske forskarar har funne ut at det øydelegg kvaliteten på nattesøvnen. Det er mi erfaring og, så eg hadde likt best om ein hadde avvikla heile sommartida. Vi kunne gjerne hatt sommmartid heile året, eller vintertid heile året. Men skiftinga er ein uting. http://www.biomedcentral.com/1472-6793/8/3

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.