Troll i ord

Share

Noen ganger går det troll i ord. Det betyr at det blir som man sier. Og det skjedde i går, selv om jeg bare var indirekte involvert. Nå skal jeg fortelle den utrolige historien.

Jeg er lærer for en klasse utlendinger som lærer norsk. I går arbeidet vi med en øvelse som gjaldt å be om hjelp. I den forbindelse konstruerte vi noen situasjoner hvor elevene skulle be om hjelp etter at det var skjedd en ulykke.

En av disse ulykkene var at en bil hadde kjørt utfor veien og føreren satt fast og kunne ikke komme ut av bilen. Da måtte eleven ringe etter hjelp, og forklare situasjonen.

Samtidig som vi øvde på dette, var elevens samboer på vei til Hovden. Det var kommet snø og bilen han satt i, hadde en lang tilhenger. Plutselig fikk tilhengeren skrens og kom på tvers, slik at den traff en annen bil. Elevens samboer opplevde da det vi øvde på i klassen, han satt fast og kunne ikke komme ut av bilen. Men de fikk ringt etter hjelp, og etter en stund fikk de ham løs. Bilen som de traff, ble vraket, airbagene ble utløst, men ingen ble skadet.

Heldigvis var det et snilt troll.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.