Ja-benken

Share

Turen oppover Setesdal i kveld var ein tur i tåka. Eg hadde tenkt at den skulle forsvinne når eg kom litt opp i høgda, men det gjorde den ikkje, det var helst tungt å køyre oppover Setesdal i kveld. Men så kom det ein telefon frå Reidar Tveito, med handsfree kunne eg ha selskap oppover frå Heggland, så då vart det ein hyggeleg tur.

I natt som var skreiv Reidar om Ja-benken på Byglandsfjord. Hadde du ikkje høyrt om den. Sjekk artikkelen på Setesdalswiki, det er fornøyeleg lesnad med fine bilete. http://www.setesdalswiki.no/wiki/Ja-benken

Vi prata om Ja-benken og artikkelen, og Reidar fortalde om det fine arbeidet Nomeland Anlegg gjorde for å flytte benken og late han kome til heider og verdighet att. Han var der og tok bilete av flyttinga, og meinet Nomeland Anlegg gjorde ein varsam og fin jobb. Og så har dei funne mold og lagt rundt benken, så når våren kjem og graset gror til, vil han gli fint inn i landskapet og seie noko om meir enn hundre års veghistorie. Det høver jo godt like ved Byglandsfjord oppvekstsenter, ungane kan la fantasien løpe om dagen og ungdomar kan nytte benken om kvelden når sevja stig i både folk og planter.

Så snakka vi litt om besøkstalet på Setesdalswiki, for det har vore godt over hundre kvar dag til no i november, i kveld ligg snittet for dei seks fyrste dagane på 160, og det er viktig at folk les artiklane, elles var det ikkje nokon grunn til å lage dei. Artikkelen om Ja-benken har fått over 50 visningar første døgeret, det er ikkje ofte ein artikkel få så høgt tal.

Vi snakka og litt om at det er mange som ikkje veit om Setesdalswiki enno, så vi har ein jobb å gjere med informasjonen. Eg fortalde at når vi rundar 2000 artiklar, skal vi nok drive litt informasjon, og eg har og planar om å lage litt på nye artiklar i Setesdalswiki som eit program i Valle Radio. Turen oppover gjekk sjeldan fort, eg hadde tenkt å droppe blogging i kveld, og bare køyre rett heim, men Reidar inspirerte meg til å ta turen innom nettet og skrive dette før eg tok kvelden. Og når eg ser at artikkelen om forsovinga mi har fått stå øvst på bloggen heile helga, var det sikkert like godt å starte ei ny veke med noko anna.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.