Å glede nokon

Share

I dag vart eg sitjande framom TV-apparatet, det var mykje der som kunne glede nokon og einkvar i sportsendingane. I går sa ein reporter at i fjor vann ein norsk ein konkurranse i skiskyting kvar helg, og han lurte på om det kom til å bli like god utteljing i år. Tora Berger berga oss denne helga, og fleire andre med henne.

Så bytta eg kanal og kom inn på kanal 10, som er ein kristen kanal, og der var det ein tale av John Hardang, som er predikant og profil i P7 Kristen Riksradio. Det var eit opptak frå i sommar, då det var Bibelkurs på Sørlandet Folkehøgskole, Birkeland, der både Torleif B. Harstad og kona mi gjekk same året for lenge sidan. Dette Bibelkurset er og ein lang tradisjon, ei heil veke kjem folk saman for å høyre forkynning og glede seg saman.

I denne talen sa John Hardang noko som eg kom til å reflektere over i denne førjulstida: Om ein i 40 år har gledd nokon kvar dag, har ein gledd 14600 gonger. Om ein har klart det, er ikkje godt å seie, men det kunne jo vere eit mål å strekkje seg mot, tenkte eg.

Og så tenkte eg på denne bloggen, som eg veit har ein del lesarar kvar dag. Vonleg gleder du deg av og til når du les det eg skriv, så kan det teljast som eit pluss når eg til no har skriv vel 2750 bloggpostar her. Nå tenkjer eg ikkje så mykje på å slå ein rekord, men med åra har det blitt ein del linjer både her og andre stader. Vonleg har dei vore til glede for lesarane, det har i alle fall vore målet med skriveria mine, anten dei er her, på Setesdalswiki eller andre stader.

Å vere til glede for lyttarane er noko som eg og tenkjer på når eg lagar program i Valle Radio. Det er fantastisk å få høve til å lage program av mange slag frå ei bygd der folk har mange interesser. Dermed kan eg få spegle noko gjennom programma eg lagar, også når dei er laga ut frå det som eg er oppteken av og interesserer meg for, eg er neppe den einaste med interesse for det som går på lufta.

Eg er takksam for respons når det høver slik.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.