Fra fjell og dype dal

Share

Fra fjord og fjære, fra fjell og dypen dal
et «ære være» i dag gjenlyde skal.
Fra kirketårne i fryds basuners støt
for Guds enbårne som er i dag oss født;
nu er vi kårne, nu er vi frelst av nød.

Denne salma kom eg på då eg skulle prøve å oppsummere kveldens sending i Valle Radio. Det starta med vanleg program, men sangtimen var utsett ein time slik at eg kunne ha ein prat med Reidar Tveito om heftet Dei høgaste fjell og nutar på båe sider av Otra, del 3. Det er eit hefte der han fortel om turar til dei høgaste toppane i Bykle og Valle, og i kveld fekk vi høyre litt om arbeidet med heftet, turane han gjekk og opplevingar undervegs. Det var ein interessant prat med mange omvegar, omtrent som han opplever det når han går i fjellet.

Så gjekk vi over til sangkvelden, og i kveld hadde eg funne fram julesongar av Inger Lise Stulien, Kirsten Bråten Berg, Kim André Rysstad og Torstein Sødal og Ingrid Grøvan, Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga, då gjekk timen ganske fort, sjølv om det slett ikkje var dei gamle julesongane. Dei var der, dei og, men det var nok nyare julesongar, dei fleste av dei. Her er spelelista, henta frå Setesdalswiki:

1.Santa Lucia Levende lys
2.Tenn lys Inger Lise Stulien frå plata Heim te jol
3.Eit jolekort
4.Fager er jordi. Nynorsk tekst av Gunnar T. Rysstad
5.I denne søte juletid. Kirsten Bråten Berg
6.Et lite barn så lystelig
7.Et lite barn så lystelig Kim André Rysstad, Torstein Sødal
8.Høyr kor englar syng i kor Torstein Sødal og Ingrid Grøvan
9.O helga natt Torstein Sødal
10.Det hev ei rosa sprunge. Sissel Kyrkjebø
11.Den store stjerna
12.Upp gläd er alla Odd Nordstoga og Sissel Kyrkjebø
13.I en steingrå vinter

Det var då den gamle salma kom i hugen min. Norges første julesalme heiter det på Wikipedia om Fra fjord og fjære av M.B. Landstad, utgjeven i 1856 i samband med arbeidet med å gje ut salmebok. For i den spelelista var det både Ære være og fryds basuners klang.

Mindre vart det ikkje då Niklos kom med sitt program til adventstida i Postludium. Om heile kvelden kan du lese her: http://www.setesdalswiki.no/wiki/Valle_Radio_tysdag_13._desember_2011

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.