Heder til Pål Dale og Olaf-Henrik Homme

Share

I går gjekk det kommunale jolebordet av stabelen på Sølvgarden. Maten og praten var det ikkje noko å seie på, underhaldninga var av beste merke: Etter praktiske opplysningar av Trygve Rysstad, som presenterete staben sin i same slengen, helsa vår nye rådmann Eivind Berg velkomen og gav ordet til toastmaster Øyvind Jacob, som etter ei kort innleiing oppmoda folk til å synge songen eg la ut her på bloggen igår. Deretter gav han meg ordet til eit lite kåseri, det fekk eg godord for og er naturleg nok takksam for dei.

Men så kom innslaget som toppa kvelden i mine augo: Olaf Henrik Homme fekk Norske Kommuners Sentralforbunds heidersmerke for 24 år i kommunestyret og Pål Dale fekk same utmerkinga for 32 år i kommunestyret, noko han sjølv retta til 36. Ordførar Tarald Myrum stod for tale og overrekking av diplom og medalje til dei to, som sette umåteleg stor pris på hederen. Pål takka på vegne av seg og Olaf Henrik og begge fekk velfortent applaus.

Matøkta var lang og god, og då folk hadde forsynt seg både ein og to og tre gonger, var det tid for Damenes tale, som Tor Brokke heldt og fekk stor fagnad for. Litt seinare kom Marianne Brenna og kvitterte med Herrenes tale, og jubelen var ikkje mindre for hennar underfundige samanlikningar og strålande framføring. Kanskje ikkje så rart når ho kunne opplyse at det var over 70 prosent kvinner i den kommunale arbeidsstokken.

Takk for maten-talen var det Lisbeth Dalquist Homme som heldt, og ho slo eit slag for biblioteket sine kokebøker, sjølv Sølvgardens kokkar kunne nok finne noko interessant der, for ikkje å nemne inspirasjonen bøkene kunne gje andre og mindre kokekyndige.

Matøkta varte eit par gode timar, så gjekk turen i kjellaren der det var musikk og dans i mange former til langt på natt. Sjølv la eg vegen mot Mandal, eg ville heller kome heim seint fredagskvelden enn å bruke føremiddagen laurdag på å køyre nedover. Og sjølv om vegen var kvit til langt nedanfor Evje, var trafikken liten så pass seint, så det gjekk høveleg greitt å kome seg fram.

Gratulerer til Pål og Olaf Henrik!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.