Hold fast hva du har

Share

Overskrifta i kveld er sitat frå ei salme av Jonas Dahl. Eg skreiv artikkel om salma på wikipedia for halvanna år sidan, og i kveld sjekka eg statistikken for kor mange som har lese ein artikkel. http://stats.grok.se/no/201112/Hold%20fast%20hva%20du%20har

I heile 2011 hadde 12 vore innom artikkelen, men 31. desember fekk artikkelen 70 oppslag og 1. januar 55. Grunnen til det var at Kong Harald brukte omgrepet i nyttårstalen sin:

Hold fast hva du har, synger vi i en kjent salme. Overlevende ungdommer fra Utøya viste oss vei videre ved sin umiddelbare bestemthet på å holde fast ved sitt engasjement og sine verdier.

Hold fast hva du har. Statsministeren og hele vårt politiske lederskap viste oss vei ved sin verdige og samlende opptreden – og ved sin sindige besluttsomhet om å holde enda sterkere fast ved vårt åpne samfunn og demokrati.

Hold fast hva du har. Redningsarbeidere og vanlige mennesker viste vei. Viste at når det virkelig gjelder, trår vi til for hverandre også om eget liv står i fare. http://www.kongehuset.no/c26939/nyhet/vis.html?tid=96027

Salma er så gammal at det nok bare er folk godt over dei femti som kjenner henne. Ho er ikkje lenger i salmeboka, vart teken ut ved siste revisjon. Men framleis finn vi tre andre salmer av han der:
68 Nå vandrer fra hver en verdens krok
248 Om salighet vi synger
703 Guds Sønn steg ned å tjene
Det synte seg at det var eg som hadde skrive artikkelen om han og på Wikipedia. Eg har likt å skrive nokre slike artiklar, eg meiner at den sida av kulturlivet og må dekkjast i eit slikt nasjonalt leksikon. Så i ein periode skreiv eg ein del om salmediktarar og salmer. Den svenske wikipediaen har lagt inn alle salmene i salmeboka som liste. I den norske har vi liste over alle salmediktarane, men ikkje over salmene.

Også artikkelen om Jonas Dahl fekk eit lite hopp nyårskvelden og nyårsdag, men den har hatt eit meir jamnt sig gjennom året av folk som har hatt lyst til å få vite meir om denne presten frå Stavanger. http://stats.grok.se/no/201112/Jonas%20Dahl

Ikkje ofte at noko eg har skrive på wikipedia, har fått slik respons. Men hyggeleg var det jo.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.