Brennmaneter overskygga alt

Share

Han har vore kulturredaktør i Stavanger Aftenblad, Sven Egil Omdal, no er han journalist for dei i Brussel. Han fekk æra av å avslutte eit suksessprogram i P2, Morgenkåseriet, som pleier kome 07.25, men som no er ute av soga. Det gjorde han med å samanlikne sørlendingar med brennmanetar: -Sørlendingen er som brennmaneten: Ganske giftig – og ubegripelig langsom. http://www.fvn.no/lokalt/–Sorlendingen-er-som-brennmaneten-Ganske-giftig—og-ubegripelig-langsom-2188055.html#.TyxkFFxdwuG

Eg las utdraget som stod i Fædrelandsvennen i dag og måtte smile. Han nemner at rogalendingar vert kalla pissemaur på Sørlandet, og han kan forstå det når det gjeld nyrike og fulle, brølande rogalendingar på Skalldyrfestivalen i Mandal. Eg hugsar ikkje heilt, ein eller annan kommenterte at det var eit hedersuttrykk, hardt arbeidande er i alle fall eit særtrekk ved pissemauren. Og det same kan ein nok seie om rogalendingen, han arbeider tidleg og seint for å pine gull av steingrunnen han har busett seg på.

Omdal fekk mykje merksemd for sitt kåseri, så mykje at eit mykje viktigare innspel i debatten om Sørlandet og Agder kom heilt i skuggen. Forsker Jon P. Knudsen meiner det er på tide at bykommunane langs kysten vender blikket innover når dei planlegg utvikling. Difor meiner han at Riksveg 9 og dei tverrgåande vegane på indre strøk ikkje må gløymast når samferdsla skal diskuterast. Du kan lese meir om det her: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.7981158

Han er nok heilt på linje med Kay Jeiskelid, som jo er Setesdal Regionråd sin talsmann for Riksveg 9. Kay var i samtale med Bjørgulv T. Berg i Valle Radio i dag, det var ein aktuell samtale, for ei ny utgreiing syner at vegen vert ganske mange millionar rimelegare enn standardkalkylen som tidlegare var laga.
http://www.fvn.no/lokalt/setesdal/Hapet-stiger-for-riksvei-9-2188419.html#.TyxpllxdwuE

Eg las og i avisa i dag at Bjørgulv Sverdrup Lund skal leie arbeidet frå Agder for å få meir pengar til veg både nordover, vestover og austover. Då tenkjer eg at det er i gode hender. http://www.fvn.no/lokalt/Sverdrup-Lund-leder-samordningsgruppen-2178381.html#.TyxqoVxdwuE

Desse sakene burde overskygge både brennmaneter og pissemaur!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.