Dagane fortel

Share

I dag starta eg eit nytt underprosjekt på Setesdalswiki. Eg har i lang tid prøvd å legge inn datoar og hendingar på dei aktuelle datoane, og lenke til det finn ein på framsida når dagen er der. Eg finn informasjon i Setesdølen sine annonsar og legg det ut på den dagen det gjeld.

Wikipedia har eit anna system, dei har ikkje hendingar knytt til aktuell dato på same måten, men artiklar om dagen 30. april. Då skjer det faste ting rundt om i verda, til dømes Koningindag i Nederland, og så er det dagen då nokon vart fødde og nokon døydde, ein eller annan gong. Så får vi ei liste over desse.

På Setesdalswiki starta eg i dag med 30. april som den første dagen i eit slikt system. Litt om namnedag og merkedagar rundt i verda, og så liste over folk med relasjon til Setesdal som har fødselsdag denne dagen. I dag var det Bernard Emmelkamp, organisten vår frå 1999 til 2005, no i Vennesla, som kom på den lista, men truleg kunne også andre stå der.

Artikkelen om han finn du her: http://www.setesdalswiki.no/wiki/Bernard_Emmelkamp Den er jo ikkje så lang, men det er i alle fall greitt å ha den der.

Men så kjem jo utfordringa, det må kome artiklar om dei andre dagane i året også, så det ligg 365 datoar og ventar på artiklar. Bli gjerne med på dugnaden og lag ein artikkel om ein dato du veit noko om.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.