Kva skjedde

Share

Ikkje veit eg kva som skjedde, men midt under sendinga i kveld fekk eg melding om at FM var falt ut og at sendinga bare gjekk på Internett. I går på årsmøtet sa Ørnulf at FM vil bli slått av om fem til ti år, men for oss vart det slått av i kveld. Vi valde å halde fram sendinga som internettradio, ettersom det var lydarar på nettet, etter det vi kunne sjå. Men det er jo litt rart å vite at folk i Valle ikkje kan høyre oss.

Sendinga i kveld var litt spesiell, ettersom eg hadde bygga ut sangkveld med journalistisk arbeid, eg tok ein ringerunde til Torjus Rygnestad, som har skipa Facebookgruppa Bilete av Bykle og Valle i gamle dager. Eg snakka og med Ole Aa. Brattfjord, som har gitt ut plata Dalen vår. Vi fekk høyre tre av songane frå den plata. Så hadde eg ein prat med rektor Ole Magne Omdal på Bygland KVS. Han sat på Gardermoen og venta på Kristiansandsflyet etter å ha vore på konferanse for naturbrukskular. Det var ennå ledige plassar på skulen, og folk kunne bare søke, for dei har løpande opptak fram til skulestart. Til slutt snakka eg med Jon-Rolf Næss om samarbeid i Setesdal, basert på 1. mai talen han heldt på Evje, den som det var så stort oppslag om i Setesdølen.

Så det vart ei travel økt i kveld. Eg fekk ikkje tak i Valborg Hauan som skulle fortalt om NMS Gjenbruk på Evje, så det får vere som det vart. Etter Møteplassen frå Norea var det tid for norsk musikk med Niklos K. Besteland i Postludium. Her fekk vi høyre
1.Ludvig Mathias Lindeman (1812-1887): Fuge over B-A-C-H i frygisk toneart spelt av Magne Elvestrand på orgelet i Margaretakyrkan i Oslo
2.Johannes Haarklou (1847-1925): Fantasia triomphale, opus 36 spelt av domorganist Kåre Nordstoga på orgelet i St. Jacobs kyrka i Stockholm
3.Arild Sandvold: Toccata over «Din rikssak Jesus være skal» spelt av Andrew Canning på orgelet i Uppsala domkyrka
4.Alfred Gammelsæter (1955): Preludium nr. 1, 2 og 3, opus 18 spelt av Einar Steen Nøkleberg.

Du finn meir om programmet i kveld på http://www.setesdalswiki.no/wiki/Valle_Radio_tysdag_8._mai_2012

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.