Meir om utslått

Share

I pinseaftans varme var Ullevål Stadion fullsett, men publikum både der og framom TV måtte sjå Norge tape for England. Heldigvis var det bare vennskapskamp, så dei vart vel ikkje så veldig utslått.

Då var det verre med Tojii, mannen som song for Norge i programmet alle elskar å hate. Sisteplass på 25-årsdagen kunne gjere nokon kvar meir enn utslått.

På Wikipedia har det siste veke vore ein konkurranse om å skrive om artistar og songar i Eurovision Song Contest. Dette med Ukens konkurranse på Wikipedia var det i grunnen eg som drog i gang etter modell frå Sverige for eit par år sidan, men i den seinare tida har eg ikkje vore så aktiv der.

Denne gongen tenkte eg at eg kunne gjo gjere ein innsats, så eg skreiv om den danske deltakaren Solana, laga artikkel om henne, songen og debutplata. Til saman tre artiklar som gav meg 70 poeng. Andre deltakarar har passert 300, det synest eg er hyggeleg, er er ikkje med i konkurransen for å vinne.

Men også det danske bidraget kom langt nede på lista, lenge stod Danmark og Norge med 0 poeng, men dei enda litt høgare enn Norge. Solana var så skuffa at ho mest ikkje ville snakke med pressa etterpa, las eg i Kristeligt Dagblad i dag. Men etter eit kvarter dukka ho likevel opp, utslått, men fatta. Når vona er å kome mellom dei fem første er det vanskeleg å svelge at ein er mellom dei fem siste.

No vert det svenskane som må arrangere Eurovision Song Contest neste år. Dei kan vel neppe gjere som arrangøren i Aserbadjan, å få pengar direkte frå statskassa. Det vert vel redusert programtilbod andre stader og auka lisensavgift i Sveriges Television neste år, tenkjer eg.

Heldigvis ikkje fullt så varmt i dag, så eg klarte meg med ein middagslur, og lurte hovudverken med det. God pinse-

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.