Meir om kjelder

Share

I dag skreiv eg inn gårsdagens Setesdølen på Setesdalswiki. Eg prøver å gjere det same dagen eller dagen etter avisa har kome ut. Overskriftene i avisa er eit viktig grunnlag for artiklar på Setesdalwiki, og artiklar der blir ofte til artiklar på Setesdalswiki. Medan Setesdølen har nyhetens interesse, har Setesdalswiki høve til å skrive om lange linjer og gje meir innhald til stoffet som er omtalt i overskriftene. For den som ikkje har tilgang til avisa fordi ein er på tur, får ein eit visst inntrykk av kva som er oppe til diskusjon i Setesdal sjølv om ein ikkje får alt stoffet.

Truleg burde eg twitra med utgangspunkt i avisa og. For det ser ut til at twitter er ein kanal som ofte vert brukt for å formidle aktuelt stoff. Avisene nyttar seg av den, og vi ser ofte på TV at ein kan vere med i debatten ved å følgje eit # på twitter. Men eg er ikkje komen så langt enno.

Imidlertid fylgjer eg ein feed på twitter som heiter WikipediaTrends. Den seier noko om kva for engelske artiklar som får mange oppslag. I dag kom ein slik tweet: Wikipedia Trends ‏@WikipediaTrends
Trending today on @Wikipedia… Daniel Batman, up +191,308%: http://enwp.org/Daniel_Batman Denne gongen tok eg meg tid til å slå opp artikkelen. Truleg var det fordi eg nettopp hadde sett at det er ein by i Tyrkia som heiter Batman, det er ikkje bare namnet på ein teikneseriehelt. http://no.wikipedia.org/wiki/Batman_(by)

Det synte seg å vere ein australsk deltakar i OL, ein sprintar. Han hadde ingen sigrar internasjonalt, men norsk wikipedia hadde ein artikkel der han var nemnd i samband med at han var med i VM i friidrett innendørs 2003, der han fekk ein sjetteplass. Grunnen til at artikkelen fekk mange oppslag, var nok at han omkom i ei trafikkulukke i Australia i går, 26. juli. eg las artikkelen og tenkte at det kunne vere eit greitt høve å srive om han på norsk og. Så no ligg det ein norsk artikkel om han. Den er ikkje veldig stor, men målet er å få artiklar om idrettsutøvarar som er med i internasjonale konkurransar, og dermed kom det ein ny artikkel på Wikipedia.

Kjelder er viktige, utan kjelder er det uråd å skrive leksikon.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.