Skinndød

Share

-Det er lenge sidan du har vore så interessert i krim som du er no, sa kona til meg sist helg. Ho kan nok ha litt rett i det, men det er jo ikkje så mykje anna å sjå på TV tidleg morgon enn å leite fra FOX Crime-kanalen om ein då ikkje vil ha såpeseriar eller barne-TV. Men eg kan nok finne på å sjå ein detektime eller to også i vanleg TV-tid om det høver slik.

Måndag tok eg turen til Rysstad for å høyre om Lisbeth på biblioteket hadde Thomas Enger si bok Skinndød. Det er debutromanen hans, og då eg køyrde oppover til Valle sundag kveld, høyrde eg han fortelje om då han var nominert til ein pris i den engelske CrimeFEST som gjekk av stabelen i mai. Det gjorde meg nysgjerring, og så tenkte eg at om Lisbeth har boka hans, vil eg bla litt i den.

Sanneleg hadde ho den ikkje og. Boka stod i hylla på Rysstad og Lisbeth fann henne sjølv om datasystemet var nede den kvelden, slik det har vore i fleire dagar no etter ei omlegging som skulle gjere alt betre, eller kva det no var. Så ho måtte registrere boka manuelt, men for meg gjorde det same nytta.

Så var det heim og til å lese, og eg fann jo ut at artikkelen om han på Wikipedia kunne tole litt fiksing, så eg las litt meir om forfattaren og fiksa på artikkelen der før eg sette meg til med boka. Du skjønar kanskje kvifor det ikkje har vore så stor aktivitet på Setesdalswiki i denne veka, for etter ein litt treg start vart eg dregen inn i mysteriet som journalisten skulle arbeide med. Thomas Enger har sjølv vore journalist, så miljøet var truverdig sjølv om kriminalhendinga var det ein nok kan kalle å overgå røyndomen. Men andre gonger er det motsett, så det vart til at eg bladde vidare, boka var jo det ein på engelsk kallar page-turner, lettlest og med ei handling som dreiv lesaren framover.

Så plutseleg var ho slutt, då tenkte eg det var tid å skrive nokre linjer om henne på bloggen. Du kan lese om forfattaren på Wikipedia, sjå http://no.wikipedia.org/wiki/Thomas_Enger

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.