Bak havdis grå

Share

Eg saag det tidt som sveipt i Eim
bak Havdis graa;
det er ein Huld, ein heilag Heim,
me ei kann naa.

Arne Garborg visste kva han skreiv om. I dag var det havdis grå då vi vakna etter alveland-opplevinga frå i går kveld. Men frukosten på Himmel & Hav er god å starte dagen på. Vertskapet er hyggeleg og trådlaust internett fungerer. Dermed fekk eg sjå framsida på Setesdølen frå i går, men ettersom avisa kjem med posten klokka 15.30 og eg drog frå Mandal ved totida, fekk eg ikkje med meg innhaldet vestover. Om ikkje nokon andre oppretter artikkel med overskriftene i avisa, må du nok vente til over helga før du får dei på Setesdalswiki.

På Wikipedia er det denne veka ein konkurranse om å utvide stubbar. Eg tok nokre stubbar og utvida dei og tenkte at eg kunne få 200 poeng og dermed ein brun rosett, men landa på 180 før eg drog vestover. Men her på Himmel & Hav fann eg ein artikkel eg kunne utvide. Det fungerte som dagens bibelstudium samstundes. Artikkelen om Kapernaum var bare ei linje på norsk, men på engelsk var det mykje. Det meste av det som stod i avsnittet om Kapernaum i NT kunne eg bruke, det er stoff som me kjenner frå bibelhistoria. Og plutseleg var det nok til at eg kom over 200 poeng. No ligg eg på 12. plass i konkurransen og trøystepremien er klar. Samstundes var det interessant for meg å repetere bibelsoga. Når ein samlar det som står i Bibelen om Kapernaum, får ein med seg meir enn om ein bare høyrer om einskilde episodar derifrå. Byen er i dag ein ruinby som har blitt gravd ut av arkeologar.

Her på Sola er det ei ruinkyrkje, ei gamal kyrkje som tyskarane tok ned under andre verdskrigen. Ho er bygd opp att og er eit turistmål. Det vesle Strandleiren kapell er nok ikkje på same måte eit turistmål, men har ei særeigen historie det med, sjølv om det er så nytt at det var vigsla i 1950. Stubben om det kapellet burde nok og vore utvida på Wikipedia. Det er med andre ord nok å skrive om.

Men i dag er det bryllup og no når føremiddagen er over, er det bare å gjere seg klar til fest for Grethe og Geir Inge. Truleg vert den grå havdisen til eit alveland også denne kvelden, om ikkje i konkret tyding, så i overført tyding. God laurdag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.