Drept av lynet og anna i manns minne

Share

I går skreiv Reidar Tveito ein artikkel om Sigurd Aanundson Hegland på Setsdalswiki. 23 år gamal vart han drepen av lynet då han var på tur innover Hegglandsheia mot støylen Grostøyl der familien låg på denne tida. Dagen var 6. juli 1889, så det var på denne tida av året, men det er 123 år sidan.
http://www.setesdalswiki.no/wiki/Sigurd_Aanundson_Hegland

I 1897 kom det opp eit minnesmerke om hendinga på heia. Etter meir enn hundre år i ver og vind var det lite att av det, men i 2008 vart det sett opp eit nytt minnesmerke. Alt dette kan du lese om i artikkelen som Reidar Tveito skreiv. Klikk på lenka over, historia er interessant å lese og bileta er interessante å sjå.

Sjølv kom eg over boka Agder i manns minne ein dag her i sommar. Der var det seks personar frå Setesdal som fortalde. Ein av dei var Jon Bjørgulvsson Rysstad. Eg gjekk nokre dagar og funderte på korleis eg skulle få til ei lenke som kunne gje grunnlag for artikkel om boka. Då kom det eit bilete på Facebooksida Bilder av Bykle og Valle i gamle dager av han og anna og seks barn. Det var Linda Dale som la det ut, og dermed vart det ein ekstra spore til å få på plass ein artikkel.

Etter at eg hadde leita litt mellom dei nærare 3000 artiklane som no er på Setesdalswiki, kom det fram at han var mannen bak stevet Der æ so vent å vesteheio, som eg alt hadde artikkel om. http://www.setesdalswiki.no/wiki/Der_%C3%A6_so_vent_%C3%A5_vesteheio Dermed hadde eg lenka eg kunne bruke, biletet kom på plass saman med artikkel som syner bøkene han gav ut. http://www.setesdalswiki.no/wiki/Jon_Bj%C3%B8rgulvsson_Rysstad

I den artikkelen fekk eg og ei lenke til Agder i manns minne, så no er det artikkel om den boka og, med namn og sidetal på forfattarane frå Setesdal. http://www.setesdalswiki.no/wiki/Agder_i_manns_minne

I føreordet står det at Jon Bjørgulvsson Rysstad sin tekst kom med i det eine av to landsband som vart gjevne ut. Men då eg ville på Mandal folkebibliotek i dag, kom eg for seint, dei stengde klokka 15 og eg kom ikkje der før klokka 16. Så det får eg ha til gode.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.