Løyndomsfulle Setesdal

Share

I dag var eg på leiting etter noko i bokhylla og plutseleg så kom eg over Olav Mosdøl og Arne Aas si bok Løyndomsfulle Setesdal. Ho kom ut i 2000, så ho er vel knapt på få i bokhandelen lenger, men om du ikkje sikra deg boka då ho kom ut, gjekk du glipp av noko. Framleis kan ho vel finnast i antikvariat, og i så fall bør du prøve å få tak i henne, ho høver godt til å liggje på salongbordet og bla i når regnet silar. http://www.setesdalswiki.no/wiki/L%C3%B8yndomsfulle_Setesdal

Eg måtte jo lage ein artikkel på Setesdalswiki om boka. Ettersom eg hadde artikkel om Olav Mosdøl (1937) frå før, der eg hadde med liste over bøker han har gitt ut, kunne eg lage lenke frå den. Så dermed vart det ein artikkel til i dag.

Eg har ikkje vore så produktiv i dag, i alle fall ikkje om ein reknar mange artiklar. Men artikkelen om Eivind Nielsen, kunstmålaren frå Haugesund med to bilete på Setesdalsmuseets sommarutstilling 2012, var tross alt eit steg i rett retning. Målet mitt er å få på plass artiklar om alle desse kunstnarane, då vil du kunne slå opp og lese om kunstnaren medan du er på utstillinga på Setesdalsmuseet på Rysstad. Der er imidlertid litt vanskeleg å finne stoff om dei, så eg må nok ein tur på biblioteket og låne papirleksikon for å fullføre prosjektet mitt.

Framsida på Løyndomsfulle Setesdal har eit bilete frå Rygnestad. Laurdag skal det vere slåttedag der i regi av Setesdalsmuseet. Sjå http://www.setesdalswiki.no/wiki/14._juli_2012 for meir informasjon om det arrangementet.

Som du skjøner er bloggen prega av Setesdalsmuseet i sommar. Dei gjer ein strålande jobb med å fortelje om Løyndomsfulle Setesdal, og det er meir der enn ein skulle tru ved første møte. Så gjev deg tid til å studere bileta og samlinga av snøscooterar, bunader, Hans Henrik Holm si diktarstove og Løylandssamlinga, så får du ganske mykje informasjon om både fortid og notid i Setesdal.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.