På sjaling

Share

Etter at vi fredag hadde hatt ein hyggeleg ettermiddag på Setesdalsmuseet, fekk vi oss middag på Sølvgarden. Dei hadde fjellaure på menyen, og då tenkte vi at det kunne vere spennande, så det vart fjellaure til kr. 185 på både meg og Reidun. Heilsteikt var han, med poteter ved sida og salat, steikte små tomatar og agurksalat. Det var godt og mettande.

Vel tilbake i Valle såg vi at dei hadde starta rigginga til Sentrumsfrukost i Valle, så eg tok ein telefon til Karin Bøe for å høyre om ho var heime. Det var ho, så vi tok indre vegen om Homme for å reise på sjaling. Dermed fekk vi ikkje sjå bussen som stod i grøfta sør for Honnevje, det las eg på Internett laurdag.

På Flateland venta Karin og Torjus med kaffi og te og det som elles høyrer med til ein triveleg kveld. Samtalen gjekk om så mange emne i Valle Vev-stova, både frå tida i Nord-Norge, vi var innom dei då dei budde på Fauske, og lokale spørsmål og saker. Vi snakka mellom anna om Setesdalswiki og om boka som Karin held på med og var samrøystes i at skriving kan ta tid og at ei halv side av og til kan ta mykje tid. Når ein skal gå til kjeldene og basere seg på kjelder, trykte og munnlege, er det ikkje bare å taste i veg, ein må ha dekning for det ein skriv. Men det går framover både med boka om den tradisjonsrike vevkunsten i øvre Setesdal og med Setesdalswiki, så ein kan ikkje gje opp. Vi snakka og om utstillingane på Setesdalsmuseet. Torjus hadde i utgangspunktet ikkje så mykje til overs for å ha snøscooterar på museum, men då eg fortalde om korleis folk som elles ikkje var så opptekne av museet sine samlingar likevel tok turen rundt og såg det meste når dei fyrst var på museet, kunne han vere med på at det kanskje hadde noko for seg likevel.

Etter ein innhaldsrik dag braut vi opp og kom heim då dei hadde slutta med førebuingane til Sentrumsfrukost. Då var eg i grunnen så trøytt at eg ikkje sette meg til tastaturet, det tok eg att laurdag morgon før sentrumsfrokosten starta. Men det får eg kome tilbake til seinare.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.