Rundtur på Jæren

Share

Etter to dagar på Himmel og Hav var det tid å setje kursen sørover. Men først tok vi ein rundtur på Jæren denne fine sundagen. Frå Sola gjekk turen mot Klepp, men før vi kom heilt til Kleppekrossen, kom vi til eit skilt der det stod Orre. Sjølv om eg har køyrt ein del på Jæren, var det ein veg eg ikkje kunne hugse å ha køyrt, som regel tok vi kortaste vegen frå Bryne til Pollestad dei få gongene eg har vore i Orre Samfunnshus. Så eg svinga til høgre og droppa Kleppekrossen.

I dag var det høveleg god utsikt ut over havet, vi såg ei rekke båtar på tur nordover eller sørover. Mykje grønsaker og kyr som beita, det er ingen tvil om at bøndene på Jæren legg seg i selen for å halde produksjonen oppe. På Orre var det drivhus med tomat og agurk, ikkje nett små, om lag som fotballbanar såg dei ut.

På Bryne såg vi eit skilt til Garborgsenteret, så vi svinga inn, men såg det bare utanfrå. På turen heimover i kveld høyrde vi sangen Den dag kjem alltid, og det vart sagt at det var Vinje som hadde skrive den, men då protesterte eg for meg sjølv i bilen og meinte det var Garborg, eg har alltid trudd det var ein Haugtussasong. Men Wikipedia var samd med hallomannen i radioen, og eg måtte noko lang i maska konstatere at eg hadde feil, men etterpå tenkte eg at det var godt å lære noko nytt i bilen også denne dagen.

Etter ein hyggeleg kaffepause på Ålgård med kake, is og jordbær, gjekk så turen på E39 sørover. Eg hadde i grunnen tenkt at den nye samferdselsministeren, Marit Arnstad, burde ha reist den turen både fredag og søndag, så hadde kanskje pengane kome som kunne lage firefeltsveg på denne strekningen. Køane mot oss i dag var vel på 30 bilar i slengen, å kome forbi sneglekøyraren framfor oss var jo praktisk talt uråd, for det var alltid motgåande kø. Slik tenkte nok dei som var på veg mot Stavanger også. At hovudvegen frå hovudstaden til Norges fjerde største by har så dårleg standard, er ikkje mykje å skryte av.

Men me kom oss heim til Mandal, samde om at det hadde vore ein gild tur. Niesa mi er no gift, og tysdag går bryllaupsreisa til USA.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.