Sentrumsfrukost i Valle og litt til

Share

Laurdag 30. juni kom med regn som yr.no hadde spådd, men like fullt skreiv Ørnulf Hasla på Facebook ved titida at det var sprekker i skydekket. Han fekk rett, sjølv om han var litt tidleg ute. Sjølv hadde eg teke ein tur på skulen frå morgonen av for å blogge litt før sentrumsfrukost i Valle, men då klokka var ti, slutta eg av og gjekk ned for å finne meg ein plass under tak. I lommen hadde eg nokre ark eg tenkte eg kanskje kunne få biografinotatar på, men det vart med tanken i regnveret. Sjølv under tak var det ikkje heilt trygt for dropar.

Snart kom Reidun og fann meg, og så svinga elevar innom bordet vårt. Etter ei stund dukka Karin og Torjus opp, det var hyggeleg å få litt meir tid saman. Så svinga Pashco og Aina innom fann seg plassar ved bordet vårt, dei hadde ikkje møtt Karin og Torjus før. Dei kunne fortelje om ferietur til Madagaskar siste hausten og planar om ferietur til Albania i sommar. Og Karin og Torjus hadde vore på ferietur i Ryfylke og besøkt jernaldergarden Landa på Forsand.

Frukosten smakte nydeleg. For meg var det no helst lunsj, men det gjorde ikkje noko. Etter kvart svinga også rådmann Eivind Berg og kona innom bordet vårt, vi sat saman i fjor på sentrumsfrukosten, då skulle han til Kina like etterpå og ingen av oss kunne vite at han året etter var rådmann i Valle. Vi fekk ein hyggeleg prat om korleis ting kan legge seg til rette.

Dei to timane gjekk fort, og så gjekk det slag i slag med underhaldning frå scenen etter klokka 12. Vi gjekk heim og lasta i bilen ved to-tida, og så sette vi kursen sørover, glade for å ha møtt mange hyggelege folk i sentrum denne morgonen. Etter ein stopp på Evje valde vi å ta vegen mot Sveindal, men i staden for å svinge sørover der, heldt vi fram og tok ikkje av sørover før i Audnedalen. For mange år sidan var vi i bryllaup i Grindheim kyrkje, men vi hadde knapt kjørt der sidan då, så plutseleg var vi turistar i eige land. Norge – ditt næraste ferieland, smilte vi til kvarandre medan turen gjekk forbi Konsmo og nedover heilt til Vigeland. Siste delen var meir kjent, E39 frå Vigeland til Mandal køyrer vi jo ikkje så sjeldan, så då bar det strake vegen heim.

I dag var det ein triveleg reportasje frå arrangementet i Fædrelandsvennen. Johs. Bjørkeli svinga bortom bordet vårt då han var ute og fotograferte. -Det er bra du dekker Setesdal, sa eg til han, vi likar å lese stoff frå vårt område. -Sei det til sjefane mine, svara han. Så hermed er det sagt til Alf Eivind Ljøstad, redaktør i Fædrelandsvennen: Utan at de skriv om Setesdal er det liten interesse for folk i dalen å abonnere på Fædrelandsvennen, då må vi klare oss med Setesdølen.
http://www.setesdalswiki.no/wiki/Sentrumsfrokost_i_Valle_2012

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.