Stoff frå Setesdal

Share

I går avslutta eg bloggen med å streke under verdien av at Fædrelandsvennen har stoff frå Setesdal. I dag kom Setesdølen, og det eg les der, er stoff som i liten grad finst i Fædrelandsvennen, så for oss som er interesserte i lokalt stoff frå eigen region, er det uråd å unnvære den avisa. Overskriftene i Setesdølen finn du på Setesdalswiki, og du kan sjå det sjølv om du går til overskriftene i dagens avis: http://www.setesdalswiki.no/wiki/Setesd%C3%B8len_nr._52,_2012

Her er nokre tema som er omtalte i Setesdølen og som eg har funne lite eller ingenting stoff om i Fædrelandsvennen:
*Flytting av lopt i Bykle
*Tomter på Moisund
*Vannvittig Moro
*Elin Uppstad på 12 år vann kvinneklassen i Skagerakmila i Arendal
*Landskappleikvinnarar frå Setesdal
*Ny hengebru i Valle

Setesdølen har og små notisar om folk som har fått jobb. I dagens avis les ein om Jannicke Ruud som har fått lærarjobb og Sigrid Uppstad Pedersen som har fått jobben som arkivansvarleg i Valle kommune. Det er også ein notis om at skattekontoret i Bykle er lagt ned, men at ein arbeider med å få til noko som kan kome i staden.

Setesdølen lagar framleis journalistikk av aktuelle saker i kommunestyremøta, og i dagens avis har dei fått med to førespurnader frå Bykle kommune. Ettersom Setesdølen dekker fem-seks små kommunar, kjem journalistikken nærare inn på livet til alle kommunepolitikarane enn den store regionavisa gjer det.

Endeleg er det ein føremon at det ikkje er så mykje vedlagt reklame i Setesdølen, i alle fall for meg, som klarar meg godt utan aviser med bustadsal og tilbod frå butikkar i byen. Så Setesdølen dekker store deler av det stoffet eg treng for å orientere meg om bygdene eg er oppteken av når eg bur i Setesdal. Så får det våge seg at eg ikkje får med meg alle lesarinnlegga og kronikkane i regionavisa.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.