Toppturar

Share

I dag skreiv Reidar Tveito på moisund.com om ein tur han tok til Gaustatoppen måndagen. Du kan lese om det og sjå bileta her: http://www.moisund.com/2012/07/20/pa-tur-til-gaustadtoppen/

Bileta synte at det helst var kjølig, eg hadde nok nytta meg av jernbanen inne i fjellet i staden for å gå tre timar oppover i steinura om toppen hadde frista meg. I morgon vil han til eit anna fjell. Då står Vassdalseggi for tur. Det ligg på grensa mellom kommunane Suldal i Rogaland og Vinje i Telemark og er med ei høgd på 1658 meter over havet det høgaste fjellet i Rogaland fylke.

Samstundes les eg at på Jordbærfestivalen i morgon skal det vere ei orientering om Ti toppar-opplegget som Otra IL organiserer i nedre Setesdal. Der kan ein kjøpe ein konvolutt med kart, og så går ein til ti toppar i løpet av ein sesong, som varer frå 1. januar til 15. desember, folk går på ski og til fots, det var seld 450 kart i år. Medan barn kan klare seg med fem toppar, må vaksne deltakarar ha alle.

Dei sprekaste let det gå sport i dette og, rekorden for å ta alle toppane på ein dag er nede i 12 timar og 35 minutt.

Sjølv sat eg og såg ein topptur frå Lysebotn til Ørnereiret på TV i går kveld. Der sprang Therese Johaug opp bakkane på rulleski som om ho hadde eld i baken, og dei franske skiløparane danka ut heile Norgeseliten i denne slitsame toppturen. Hyggeleg for deltakarane at det var så mange som tok turen for å sjå på og heie dei fram til målstreken. Og godt gjort av Aron Åkre Rysstad å bli nr. 3 i sin klasse på den styrkeprøven.

Mange står og rundt løypa og får eit glimt av Edvald Boasson Hagen og dei andre syklistane i Tour de France. Sjølv får eg med meg deler av rittet på TV om det høver og kan ikkje anna enn å la meg imponere over fart og spenning til siste sekund på eit ritt på over to hundre kilometer.

TV på sitt beste er topptur nok for meg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.