Dette gjorde jeg lørdag og søndag

Share

I dag legger jeg ut tekster elevene mine har skrevet om helga 25. og 26. august. Selv hadde jeg en stille helg, søndagen ble brukt til å se på Telemarkskanalen minutt for minutt før jeg måtte reise tilbake fra Mandal til Valle. Her kommer tekstene fra elevene, oppgaven var å skrive rundt 150 ord.

Vanthawnghnin

Jeg stod opp klokka ni lørdag morgen. Jeg stod opp før kona mi laget frokost. Men jeg gikk først på badet. Etterpå spiste vi frokost sammen. Så ringte jeg til familien min, som bor i Burma. De sa at bestemora mi er blitt syk. Hun fyller 105 år i år. Bestemora mi har 14 tippoldebarn.

Ca. klokka to ringte James til meg. De hadde besøk av en familie fra Iveland og vennen hans ville spille tennis. Klokka halv tre begynte vi å spille tennis. Klokka tre kom det regn, og det stoppet ikke, så vi ble gjennomvåte.

Vennen til James har tre barn. De lekte sammen med barna våre. Barna våre lekte, og vi voksne chin var hjemme hos James, tre familier fra Valle og en en familie fra Iveland. Vi lærte en ny sang fra klokka 19 til 21 lørdag kveld.

Søndag morgen stod jeg opp klokka ni. Så spiste jeg frokost og pusset tennene og fra klokka ti til klokka halv tolv leste jeg i Bibelen. Så gikk vi til Menighetshuset hvor alle flyktningene som bor i Valle samlet seg til bønn klokka 12. Chin-gruppa sang en sang, og etterpå fortalte jeg hva profeten Jeremia skrev i Bibelen. (202 ord)

James

Lørdag jobbet jeg mye. Jeg jobbet på Valle Motell fra klokka to til klokka fire. Etterpå gikk jeg hjem. En venn fra Iveland og hans familie kom på besøk til oss. Han og kona har tre barn, to gutter og ei jente. De er veldig flinke til å snakke norsk.

Søndag var vi i bedehuset og ba. Vi sang og leste i Bibelen og vi hørte Vanthawnghnin tale. Etter klokka to gikk vi til badeplassen ved motellet. Noen fisket og noen spilte tennis. Min kone og jeg gikk på jobb. Vi jobbet fra klokka to til klokka halv åtte. Jeg var litt trøtt etter å ha vært opptatt hele helga.  (110 ord)

Mo Ga Po

Mo Ga Po har funnet blomster og blåbær i skogen

 

 

På lørdag morgen våknet jeg klokka sju av meg selv, jeg hadde ikke vekkerklokka på denne dagen. Jeg stod opp, gikk på badet og vasket meg. Da jeg var ferdig på badet, gikk jeg på kjøkkenet for å lage frokost for meg og mine barn. Til frokost steikte jeg egg og pølser. Jeg hadde også ris.

Etter at familien var ferdig med frokosten, gikk vi til Paw Delay sitt hus. Det gjør vi hver lørdag klokka 12. Lørdag er vår helligdag. Vi var mange samlet for å be. Når alle var samlet, var vi ca. 20 personer. Når vi er sammen, er det alltid en som holder tale. Denne gangen var det Htoo Thaw som holdt tale. Han holdt tale om tilgivelse. Etter talen hadde vi sang og musikk. Noe Bow spilte gitar og vi andre sang. Etterpå hadde vi mat og pratet sammen. Etter to timer var møtet ferdig. Da gikk vi hjem.

Om kvelden, fra klokka halv seks til halv åtte, vasket jeg på Joker. Klokka ni så jeg på TV. Jeg så en film, den var veldig god, så jeg la meg ikke før klokka ett. (189 ord)

Mang Din

Mang Din plukker blåbær

Lørdag hadde jeg mye å gjøre. Vi hadde besøk av en vennefamilie som bor i Iveland. De var hos oss i helgen. Jeg laget mat og passet barna. Om kvelden hadde vi sangøvelse og lærte en ny sang. Chin-gruppa sang denne sangen på møtet i bedehuset søndag.

Lørdagskvelden satt vi og pratet til klokka halv ti. Søndag møttes alle flyktningene i bedehuset klokka 12. Da sang vi sangen som vi hadde lært. Vanthwanghnin talte fra Bibelen og jeg ba. Men Noe Bow kunne ikke være med oss denne dagen. Han reiste og kjøpte bil. Jeg gratulerte ham med hans bil.

Fra klokka to til halv sju jobbet jeg på Valle Motell. Det var mye å gjøre der denne dagen. Det hadde vært motorsykkeltreff og mye folk der i helga. Vi klarte ikke å gjøre alt, så James må fortsette på mandag. Men jeg kan ikke hjelpe ham da, for vi damer skal på tur mandag klokka to. Vi skal plukke blåbær i skogen. Det gleder jeg meg til. (168 ord)

Tawat

Tawat på båten til Lysebotn

I helga våknet jeg seint. Jeg hadde ikke jobb og ikke skole da. Først laget jeg frokost. Etterpå vekket jeg kona og datteren vår. Så spiste vi sammen. Men Eli liker ikke å spise ris, hun pleier å spise brød med syltetøy til frokost.

Klokka 11 ryddet jeg og kona og vasket gulvet. Vi hadde gudstjeneste hjemme klokka 12. Da kom mange folk på besøk til oss. Etter gudstjenesten spiste vi frukt og hadde te og kaker. Alle barna spiste is og så på NRK Super. Det var en hyggelig dag for oss.

Etter middag, ca. klokka 15, besøkte jeg svigermor og vi leste teori til førerprøven sammen. Jeg tok en PC og så på finn.no for å se etter bil. Jeg liker en bil, det var en Toyota Corolla som står i Mandal. Den var veldig fin, men litt dyr for meg, nesten 80.000 kroner.

Søndag morgen ringte jeg til Thailand for å snakke med mor og far. De var friske og det var hyggelig å snakke med dem. Klokka 12 var jeg på gudstjeneste i bedehuset sammen med venner. Det var chin som hadde programmet denne dagen. Vanthwanghnin talte. Etter middag, klokka 15, ba vi igjen. Det var Hser Nya sin bursdag, så da spiste vi god mat hos dem. (214 ord)

 Noe Bow

Noe Bow sammen med Kwa Lar Way utenfor Kilden i Kristiansand

Jeg reiste til Flekkefjord lørdag ettermiddag for å se på bil. Jeg reiste med vennen min. Hser Nya hadde vært på besøk i Flekkefjord, og hun ble kjørt hjem, og da satt jeg på med ham tilbake.

Søndag var vi samlet og hadde gudstjeneste hos vennen vår i Flekkefjord. Det var tre familier der. Da vi var ferdige med å be, hadde vi fest og spiste god mat. Barna lekte etterpå.

Jeg dro til ei dame som skulle selge bil og så på den. Vi kjøpte den og ca. klokka sju reiste vi tilbake til Valle fra Flekkefjord. Vi kjørte gjennom Sirdal og over Brokke-Suleskarvegen. Det er en veldig smal veg, men veldig fin natur. Da vi var på toppen, tok vi mange bilder. Det var veldig kaldt der. Jeg har bodd i Valle ca. fire år, men jeg hadde aldri vært på Brokke. I går kjørte vi gjennom Brokke og veien der for første gang. Jeg kom hjem klokka kvart over ti. Da spiste vi litt og pratet litt. Så reiste de hjem igjen. Mens min familie la seg, gjorde jeg ferdig det som måtte være klart før barna skulle på skolen mandag. (194 ord)

Hser Nyaw

Hser Nyaw lagar til fest

Lørdag morgen klokka 7:20 reiste jeg til Kristiansand med søsteren min. Nevøen min inviterte oss til å feire bursdag for datteren deres. I Kristiansand kjøpte vi litt mat på Asia-butikken. Etterpå ringte jeg til ham for at han skulle hente meg. Han sa at jeg kunne vente på ham i Asia-butikken, han skulle hente oss der.

Da jeg satt og ventet på ham, ringte datteren min til meg. Hun spurte om når jeg skulle komme tilbake. Jeg svarte at jeg skulle komme tilbake på søndag. Men hun sa at jeg måtte komme tilbake på lørdag. Jeg spurte henne hvorfor jeg måtte det. Hun svarte at de skulle feire min bursdag. Jeg svarte at jeg ikke ville feire min bursdag, jeg er gammel, ikke ung og ikke barn. Men hun sa at jeg måtte komme i dag for vi også skulle be. Så la hun på telefonen.

Så kjørte vi til Nodeland. Klokka 15 begynte de å feire bursdagen med bønn. Så spiste vi pizza og karen-mat. Klokka sju kjørte vi fra Nodeland til Valle. Vi kom hjem klokka halv ti. Jeg kom for seint til å være med i bønn på lørdag.

Søndag stod Elisabeth tidlig opp og laget taco til å feire bursdag for meg. Hun trengte ikke hjelp av meg, hun gjorde alt selv. Klokka 12 hadde vi gudstjeneste på bedehuset. Denne uka var det chin-familiene som hadde programmet på gudstjenesten. De talte, leste Bibelen og sang. Vi hørte på, og det var fint og godt for alle. Etterpå kom vi hjem. Vi inviterte også alle vennene mine. Klokka halv tre ba vi. Etterpå spiste vi taco, kake, frukt og drakk brus. Jeg var så glad for familien og alle vennene mine, det var hyggelig for alle sammen

4 tankar om “Dette gjorde jeg lørdag og søndag”

  1. Dette var veldig hyggelig lesning. Jeg var nabo til en burmesisk familie da jeg bodde i Valle, og jeg syntes det er flott å se de er blitt så integrert som det synes. Det er en fjær i hatten til Valdølene – og Burmeserne.

  2. Dette var mange flotte forteljingar om ei svært aktiv gruppe. Det er jo flott at dei bur i Valle. Dei utgjorde 50% av fyrsteklassingane i Valle.

  3. Veldig koselig lesing. Er glad for at burmeserne klarer seg så godt her i Valle. Imponert over dem.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.