Dysleksi

Share

I dag stod eg opp tidleg og sette meg framom TV for å sjå Promised Land. Epispoden Book Worm handla som vanleg om familien Greene, denne gongen om mor i huset, som er blitt vikarlærar og møter ein gutt med dysleksi. Faren vil ikkje at sonen skal gå på skulen meir, men gjennom episoden ser vi ei utvikling som endar med at både far og son startar lesetrening.

Promised Land, les eg på Wikipedia, er ein serie på 69 episodar som fylgjer familien som legg ut på tur i USA etter at familiefaren vart arbeidsledig. Dei bur i ei campingvogn og episodane syner hendingar i livet deira. eg har lagt merke til at det er same folka bak denne serien som bak En engel i blant oss, av og til dukkar englefolka opp, og Wikipedia stadfestar det. Promised Land startar på kanal FEM ved sjutida, så nå når skuleferien er slutt, vert det nok slutt på å sjå på dette. Men eg har opplevd det som interessant å sjå desse episodane nokre morgonar, og dagens episode minna meg om utfordringane lærarar har i møte med unge med lærevanskar.

No startar eit nytt skuleår. Eg vonar at det vert godt for både elevane og lærarane.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.