Jan Olsen i Valle Radio

Share

Onsdagskvelden var Jan Olsen i Valle Radio. I ein time prata han og Bjørgulv T. Berg om prosjektet han driv med å samle inn syklar og anna for å dele ut til fattige cubanarar. Jan fortalde ope om problema han møter når tollarar vil ha noko av lasset og om korleis han må snu augo bort for i det heile å få containarane inn i landet. Det er ein del av den brutale røyndomen han har møtt der nede.

Og så fortalde han om gleda som lyser i augo på små barn som får sin første sykkel, og om gleda som lyser i augo på norske gjevarar når dei leverer syklar og veit at dei skal få eit nytt liv på Cuba. Før han kom i radioen hadde han vore på besøk hos Gyro K. Homme, ho hadde ringt han om at ho hadde ein sykkel. Og det var ein heilt ny sykkel som Coop Valle hadde på tilbod. Samstundes hadde ho gåve til Opi sending i Valle Radio, tre skinkeboksar fekk nye eigarar denne onsdagskvelden.

Jan er av dei som snakkar ivrig og engasjert om det han held på med, så samtalen gjekk lett denne timen, bare avbroten av litt musikk, som i grunnen var overflødig, når praten går slik, er det musikk å høyre på. Bjørgulv og Gunbjørg hadde vore på besøk på Cuba, så han var ein god samtalepartnar denne kvelden.

I morgon samlar Jan inn syklar i Bykle og Valle, han er i Valle sentrum klokka 12. Har du sykkel eller klede eller noko anna du vil gi til prosjektet, kan du svinge innom med det, så tek han det med seg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *