Det er mykje ein ikkje veit

Share

Eg opplever stadig at det er mykje eg ikkje veit, også om ting eg kanskje trudde at eg visste noko om. I kveldens Møteplassen fekk eg høyre om Haugeinstituttet. I artikkelen om Hans Nielsen Hauge på Wikipedia kan ein lese om dette instituttet:

I 2005 ble Haugeinstituttet opprettet med formål å løfte fram arven etter Hauge i moderne tid. Instituttet vil aktualisere Hauges lederskap og etiske tenking i forhold til ledelse, arbeid, nettverksbygging og samfunnsansvar. Dette gjøres ved å sette fokus på den etiske dimensjonen innen de tre områdene: Ledelse, entreprenørskap og næringsutvikling, samt handel og miljø.[3] Haugeinstituttet har flere faglige samarbeidspartnere; de to viktigste er St. Olaf College i Minnesota og Norges Handelshøyskole NHH i Bergen.

I omtalen på Setesdalswiki står dette: I et gjenhør fra tidligere i år, treffer vi Sigbjørn Ravnåsen i programmet Møteplassen i dag. Han har bak seg en karriere i skolevesenet og i Stortinget som politiker. Men i dag leder han Haugeinstituttet, og brenner for å spre Hans Nilsen Hauges arbeidslivs-etikk. http://www.setesdalswiki.no/wiki/Tysdagsprogram_i_Valle_Radio_20121030#20.00_M.C3.B8teplassen

Det var eit interessant program om eit interessant prosjekt. Eg måtte jo google Haugeinstituttet og då kom eg fram til ei heimeside med meir inteessant informasjon: http://www.haugeinstitute.org/

Og så held dei til midt i Kvadraturen, i Lillemarkens. Som eg sa til å begynne med, det er mykje ein ikkje veit, og godt er det når ein får vite noko nytt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *