Det er mykje ein ikkje veit

Share

Eg opplever stadig at det er mykje eg ikkje veit, også om ting eg kanskje trudde at eg visste noko om. I kveldens Møteplassen fekk eg høyre om Haugeinstituttet. I artikkelen om Hans Nielsen Hauge på Wikipedia kan ein lese om dette instituttet:

I 2005 ble Haugeinstituttet opprettet med formål å løfte fram arven etter Hauge i moderne tid. Instituttet vil aktualisere Hauges lederskap og etiske tenking i forhold til ledelse, arbeid, nettverksbygging og samfunnsansvar. Dette gjøres ved å sette fokus på den etiske dimensjonen innen de tre områdene: Ledelse, entreprenørskap og næringsutvikling, samt handel og miljø.[3] Haugeinstituttet har flere faglige samarbeidspartnere; de to viktigste er St. Olaf College i Minnesota og Norges Handelshøyskole NHH i Bergen.

I omtalen på Setesdalswiki står dette: I et gjenhør fra tidligere i år, treffer vi Sigbjørn Ravnåsen i programmet Møteplassen i dag. Han har bak seg en karriere i skolevesenet og i Stortinget som politiker. Men i dag leder han Haugeinstituttet, og brenner for å spre Hans Nilsen Hauges arbeidslivs-etikk. http://www.setesdalswiki.no/wiki/Tysdagsprogram_i_Valle_Radio_20121030#20.00_M.C3.B8teplassen

Det var eit interessant program om eit interessant prosjekt. Eg måtte jo google Haugeinstituttet og då kom eg fram til ei heimeside med meir inteessant informasjon: http://www.haugeinstitute.org/

Og så held dei til midt i Kvadraturen, i Lillemarkens. Som eg sa til å begynne med, det er mykje ein ikkje veit, og godt er det når ein får vite noko nytt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.