Platespelaren i Valle Radio

Share

Det er mange som meiner at ein ikkje lenger treng platespelar. Av omsyn til Niklos K. Besteland som har mange LP-plater med orgelmusikk, har han likevel fått stå i Valle Radio sjølv om det meste av musikken er på cd-ar og spotify.

Då dei i sommar la om studio, fekk vi bruk for ein ekstra mikrofon, og då vart miksebordet bygd om. I samband med det vart LP-spelaren midlertidig kopla frå, og då vi skulle spele LP i ei sending tidlegare i haust, var alt daudt. Heldigvis fann eg ei innspeling på Spotify av verket, så vi vart berga, men det er mange gamle innspelingar som bare finst på LP.

Klok av skade ringde Niklos i dag. I morgon er det ikkje sending, vi har haustferie denne veka. Men neste veke vil han spele LP, og spørsmålet var om platespelaren i Valle Radio no fungerer att. Det kunne eg ikkje svare på, så eg maila vår tekniske sjef Jørund Georg om saka og vonar at neste tysdag er alt i beste stand.

I den seinare tid ser ein at LP-plater kjem tilbake att, folk vil ha musikk i det formatet. Så det var nok lurt å ikkje kaste spelaren, både for å få spelt orgelplatene Niklos har samla gjennom livet i dei programma han har, og fordi ein har høve til å spele slike plater og i andre program.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.